2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Çevre Eğitim TIR’ı Bayburt’ta

ÇEVRE EĞİTİM TIR’I BAYBURT’TA

Faaliyetlerini halkın bütün kesimlerine anlatmak amacıyla, 81 vilayeti gezecek 5 adet özel donanımlı Seyyar Eğitim TIR’ı hazırlayan Çevre ve Orman Bakanlığı, Bayburt’taki faaliyetlerine başladı.

Proje kapsamında Bayburt’a gelen Seyyar Eğitim TIR’ı ile Genç Osman Parkı’nda bilgilendirme faaliyetleri yapılacak.

Çevre ve Orman İl Müdürü Alpaslan Katırcı, eğitim TIR’ı ile birlikte açılan stantlarda halkın çevreye olan ilgisinin artırılmasının hedeflendiğini belirterek, “Eğitim TIR’ında, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından halkın bütün kesimlerine çevre ve ormanın önemi, su kaynakları ile doğal bitki ve hayvan varlığının korunması, orman yangınlarının önlenmesi, fidan üretimi, ağaçlandırma faaliyetleri, çevrenin korunması ve meteorolojik olaylar hakkında bilgiler verilecektir” dedi.

Ayrıca ilköğretim okullarına yönelik Sincap Tiyatro gösterimi ile çevre ve ormancılıkla ilgili kısa film gösterimi yapılacağını ifade eden Katırcı, faaliyetler sonunda katılımcılara küçük hediyeler ve sarıçam fidanları dağıtılacağını söyledi.

Katırcı, Eğitim TIR’ı faaliyetine Üniversitelerin, Yüksek Okul, Lise ve İlköğretim okulları öğrencileri, yerel yöneticiler, kamu personelleri, sanayiciler, ev hanımları ve vatandaşların katılımının beklendiğini belirterek, “Uluslar arası alanda son yıllarda görülen küresel ısınma, çevre kirliliği, doğal dengede meydana gelen bozulmalar ve su kaynaklarının öneminin tartışıldığı bir dönemde böyle bir Eğitim TIR’ının ilimize gelmesi çok önemlidir. Ayrıca Bakanlığımız personelleri tarafından konuyla ilgili verecekleri bilgi ve sunumları, vatandaşlarımızın günlük hayatta bir nebze uygulamaları; eğitim tırının geliş amacının kaçınılmaz sonucu olmaktadır” diye konuştu.

Eğitim TIR’ını ziyaret eden vatandaşlara çevre koruması ile ilgili bilgilerin sunulmasının yanı sıra çeşitli hediyeler veriliyor.

ÇEVRE EĞİTİM TIR’I BAYBURT’TA
ÇEVRE EĞİTİM TIR’I BAYBURT’TA
ÇEVRE EĞİTİM TIR’I BAYBURT’TA
ÇEVRE EĞİTİM TIR’I BAYBURT’TA
ÇEVRE EĞİTİM TIR’I BAYBURT’TA
ÇEVRE EĞİTİM TIR’I BAYBURT’TA
İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2010 Cuma 10:29:03
Güncelleme :11 Haziran 2010 Cuma 10:32:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?