1
Mayıs
2024
Çarşamba
BAYBURT

Çımağıl mağarası turizme açılıyor

Bayburt'a yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan ve doğal güzelliğiyle turizmde gelecek vadeden Çımağıl Mağarası, eylülde turizme açılacak.

Bayburt Valisi Musa Küçükkurt, Aşağı Çımağıl Köyü Taşındibi Mahallesi'nde, deniz seviyesinden 2 bin 450 metre yükseklikte bulunan mağaranın, yol ve içindeki inşaat çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Küçükkurt, 134 bin euroluk projenin Avrupa Birliği tarafından desteklendiğini, çalışmaların ise Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütüldüğünü belirtti.

Küçükkurt, "Çımağıl Mağarası'nın ihalesi 19 Nisan 2007 tarihinde yapıldı. İhaleyi alan firma, mağaraya yapılacak 700 metrelik yolun kaba inşaatını bitirmiş, tesviye ve düzeltme işleri devam ediyor" dedi.

Mağara içi yolun tamamlanmasının ardından köyden mağaraya kadar elektrik direklerinin dikileceğini ve hat çekileceğini belirten Vali Küçükkurt, mağara içinin aydınlatılacağını ve gezi yollarının yapımının tamamlanacağını kaydetti.

Vali Küçükkurt, "Bu proje hazırlarken insanlar hayal dahi edemiyorken artık mağaranın içine giriyor ve tüm güzelliğini görüyor olmanın mutluluğu, bu güzellikleri de tüm Türkiye'ye kazandırmanın heyecanı içindeyiz. Çalışmaları tamamlayarak, mağarayı 15 Eylül 2007 tarihinde turizme açmayı planlıyoruz."

Mağara 11 bölümden oluşuyor

Bayburt il merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan bin 10 metre uzunluğundaki Çımağıl Mağarası'nda, 11 bölüm bulunuyor.

Mağarada tavan yüksekliği yaklaşık 15 metre olan büyük bir salon yer alıyor.

Bu salona bağlı olan kremalı oda, küçük oda, hayaletler odası ve mavi oda diye adlandırılan bölümlerde, sarkıt ve dikitlerin yanı sıra yer yer su birikintileri bulunuyor.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2007 Salı 11:50:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?