2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Ciritte grup elemeleri yapıldı

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Erzurum'da düzenlenen Türkiye şampiyonası öncesi grup elemelerinde Erzincan Atlı Spor kulübü, 1. oldu.

Erzurum cirit sahasında dün oynanan müsabakalarda Erzincan Atlı Cirit kulübü, Bayburt Atlı Cirit kulübü, Manisa Atlı Cirit kulübü ve Malatya Atlı Cirit kulübü, mücadele ettiler. Yapılan müsabakalar sonrasında birinci olan Erzincan Atlı Cirit kulübü, İstanbul'da yapılacak olan Türkiye Cirit şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Müsabakalar sonrasında bütün sporcular, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ve Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Fatih İstanbulluoğlu tarafından Oltu taşı tespihle ödüllendirildiler.

Ata sporu ciriti yaşatmak için çaba sarfettiklerini ifade eden Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Fatih İstanbulluoğlu, " Toplam 4 grup olarak müsabakalar organize ediliyor. Gruplardan 1. çıkan kulüplerimiz İstanbul'da yapacağımız Türkiye Cirit şampiyonasında mücadele edecekler." dedi.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Cirit Şampiyonası 3. Grup eleme müsabakaları, Erzurum Cirit Sahası'nda yapıldı. Müsabakalar sonunda Erzincan Atlı Spor Kulübü birinci, Manisa Atlı Spor Kulübü ikinci, Bayburt Atlı Spor Kulübü ise üçüncü oldu.

Müsabakalarda 27 yaşındaki Aysu Yılmaz da hakem olarak görev aldı. Sadece erkek sporu olarak algılanan ciritin bayanlar tarafından da oynayabileceğini belirten Aysu Yılmaz, "Uşak'ta bayan cirit takımı kuruldu. Türkiye genelinde 22 bayan hakem görev almaya başladı. İlk başlarda biraz zor oldu. Ancak ciriti sevdikçe diğer bayan hakem arkadaşlarımızla birlikte zorlukların üstesinden geldik. Hem hakem bayan olunca oyuncular da oldukça kibar ve nazik oluyor" diye konuştu.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Fatih İstanbulluoğlu da, ata sporu ciriti bayanlara da sevdireceklerini ifade ederek, "Cirit artık bayanların da uğraşı haline geldi. Uşak'ta bayan takımımız var. Türkiye'nin diğer illerinde de ciriti bayanlara sevdireceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2007 Pazartesi 09:41:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?