30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Çocuklar ne ister?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Belediye Başkanı Bekir Çetin'i ziyaret eden Şehit Nevzat Kaya İlköğretim Okulu öğrencisi bir süreliğine başkanlık koltuğuna oturdu.


Okul Müdürü Yusuf Bayburtlu, Öğrencilerden Doğukan Yüksel,Özge Öcal ve Adem Usta Başkan Çetin'le günün anlam ve önemini değerlendirdi.

Ziyarette Doğukan Yüksel makam koltuğuna oturarak başkanlık görevini devraldı. İsteklerini sıralayan Doğukan Yüksel;Bayburt'un yeşil alanlarının ve çocuk parklarının çoğaltılması, şehir içme suyunun kesintisiz akar hale getirilmesi, kalenin turizme açılması, halka açık sinema yapılması ve çevre temizliğinin daha iyi yapılmasını istedi.

Sorulara cevap veren Belediye Başkanı Bekir Çetin;"Bayburt'un öncelikle ekonomik manada kalkınması için bir an önce üniversitenin kurularak öğrenci sayısının 4-5 binlere çıkarılması gerekir. Bununla birlikte yeni iş alanları oluşturularak göçün tamamen önlenmesi şarttır. Belediye olarak ilimizin kalkınması konusunda bir çok projenin başlatılmasında ve devamında önemli sorumluluklar yüklenmiş durumdayız. Turizmin tekrar canlanması içinde çalışmalarınız devam etmektedir"dedi. Çetin,"2008 yılında yeşillendirme çalışmalarımızın alt yapısı tamamlanmıştır. Şehrin su konusunda meydana gelen aksaklıklarını kesin çözüme ulaştırmak için isale su hattının tamamını değiştireceğiz. Çevre temizliği ve çevrenin korunması için insanımız çok duyarlı olmalıdır.Çevreyi kirleten ve zarar verenleri oto kontrol sistemiyle ikaz edebilmelidirler. Bu konuda eğitim kurumlarımıza da önemli sorumluluklar düşmektedir."diye konuştu.


Başkan Çetin, kendisini ziyaret eden öğrencilere, çeşitli hediyeler sundu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 12:21:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ IP: 81.214.70.xxx Tarih : 29.04.2008 12:26:15

iyi günler; İçinden hiç eksilmeyen ve Türkiye Haritasında her zaman gösterilen ÇORUH Nehrinin aktığı bir ilde ne hikmetse sular kesiliyor hemde her kesinti 2-3 gün sürmektedir. Halk nasıl su temin ettiğini bilen duyan varmı? Bizler Müslümanız elhamdülillah temizlik yapmalıyız, temiz gezmeliyiz bu işde SU ile olur.Caddeler de ki taşların acaba kırık olduklarını Belediye amiri, yardımcısı, Başkanı hiç görüyormu? Kentin ana caddesi olan Cumhuriyet caddesi harap, yol içerisinde yani araçların geçtiği yerler çukur olmuş duyan gören yetkili varmı/yokmu? Yoksa başka diğer İl belediye yetkililerimi görüp te yapacak bu işleri.Yoksa bu caddelerdeki kırık taşları görmüyormu gözleri, söylenenleri duymuyormu kulakları bunların.Ama duymaz ve görmezler. Çünkü SÖZDE DEĞİL ÖZDE BAYBURT lu olmak gerek.Acaba bunu Sayın Başkan çocuklara nasıl izah ediyor? Çıksa bunu saat kulesi meydanında bağıra bağıra anlatsa da öğrensek.Bu konuda ne söyledi merak ediyoruz. Belediye hizmetleri dergilerde bayağı güzel göstermişler.Ama caddeler, sokaklar , su şebekesi, trafik,çöp gerçeği maalesef farklıdır.Sayın Başkanın tam bir yılı kaldı.Artık icraat göstermesini gerçek bir Bayburt lu olarak bekliyoruz. Ama dilerimki aday olmaz .Çünkü çok KÖTÜ bir belediye dönemi yaşadı BAYBURT . Yazık oldu geçen 3 yıla ,ama dilerimki Bayburt u düşünen ve klavuzları karga olmayan layıkı ile bu işi üstlenecek bir Bayburt Belediye Başkanı gelir de rahat ederiz. Allah bize işkence çektirenlerden kurtarsın.selamlar.