2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Çöpler poşette toplanacak

BAYBURT’TA ÇÖPLER POŞETTE TOPLANACAK

Yaz aylarında ortaya daha çok çıkan kötü kokuların önüne geçmek, sivrisinek oluşumuna engel olmak için hem pahalı olan hem de sağlık açısından zararlı, ömürleri 2 yılı geçmeyen konteynır sistemini kaldırmayı hedefleyen Bayburt Belediyesi yeni bir projeyi hayata geçirmek için çalışmalara başladı.

Geliştirilen proje kapsamında belirli saatlerde poşetle çöp toplama sistemine geçilmesi hedefleniyor. Yeni projenin pilot uygulamasına, toplu konutlardan başlanılacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı H.Ali Polat, “Poşet çöp uygulama sistemine geçeceğiz. Özellikle toplu konutlarda bu sistemi uygulamak adına çalışmalarımızda son noktaya geldik. Poşetlerimizi hazırladık broşürlerimizi hazırladık afişlerimizi hazırlardık bir iki hafta içerisinde arkadaşlar hazırlıklarını bitiriyorlar toplu konutlarda artık poşetle çöp toplayacağız. Çöp kovası olmayacak o semtlerde niye olmayacak sebebini herkes daha iyi biliyor çevre kirliliği, çocuk sağlığı, halk sağlığı, görüntü kirliliği, çöp kovalarının kirliliği, onları ortadan kaldıracağız. Belli saatler tespit edeceğiz herkes çöplerini o saatlerde belirlenen yere bırakacak bizde o çöpleri hemen alacağız insanlar sabah kalktıkları zaman hiçbir yerde çöp görmeyecekler. Daha temiz çevre daha temiz Bayburt tek hedefimiz bu” diye konuştu.

Bütün toplu konutlarda uygulamaya hemen geçeceklerini belirten Başkan Polat, “Toplu konutlarda başarı sağlanırsa bütün Bayburt’ta bunu uygulayacağız. Bizim yaptığımız bu sistemle doğal gazın direk bir bağlantısı var doğal gaz ne kadar çok yaygınlaşırsa poşet çöp uygulamasının başarısı o kadar kolay olur. Neden kışın çöpün belli bir yekününü kül oluşturuyor . Hatta biz bir adım daha öteye geçeceğiz inşallah evde çöpü ayrıştırmayı yapacağız çöpümüzün kıymetli tarafı var kıymetli olmayan tarafı var. Geriye dönüşebilen çöpleri mutlaka ayırmamız gerekiyor. Her yıl bizim için çok önemli bizi izlemeye devam etsinler biz vadettiklerimizi zamanı geldikçe yapmaya devam edeceğiz. Bütün gayemiz Bayburt’a daha iyi hizmeti sunmaktır” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 15:05:03
Güncelleme :12 Mart 2010 Cuma 15:08:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?