30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Cumhuriyet Bayramı'nın 85. yıldönümü Bayburt'ta düzenlenen törenlerle kutlandı.


Sabah Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan törenlere Cumhuriyet Caddesi üzerinde devam edildi.

Bayburt Valisi Kerem Al, Garnizon Komutanı Kurmay Kıdemli Albay İkrami Özturan ve Belediye Başkanı Bekir Çetin'in halkı selamlamasıyla devam eden törende öğrenciler tarafından şiirler okundu.


Törende konuşan Bayburt Valisi Kerem Al, "Bugün Türk milletinin kanıyla kurduğu Cumhuriyetin 85. yıl dönümünü coşkuyla idrak ediyoruz. Bu bayram hepimize kutlu olsun. 85. yılını kutladığımız Cumhuriyet Bayramı Türk milletinin gerçekleştirdiği en büyük atılımdır. Milletimizin kazanımlarının ve en şanlı tarihinin başında gelmektedir. Toplum olarak yanmış, yıkılmış bir coğrafyada varoluşun ifadesidir. Cumhuriyet bir yönüyle de bu milletin şahlanışı ayağı kalkmasını dergilemektedir. Bu bayram bizlere emanet edilmiş vazgeçilmez bir mirastır. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bu Cumhuriyet bugün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde söz sahibidir. Hiç şüphesiz insan oğlunun onurunun yaratılışının adıdır Cumhuriyet. Çünkü milletin iradesini ön plana çıkaran yönetim biçimidir Cumhuriyet. Bu mutlu gün hepimize kutlu olsun" dedi.


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı daha sonra Bayburt yöresine ait folklör gösterisi, askeri bando eşliğinde askeri birliklerin geçişi polis meslek yüksek okulu bando takımının gösterimi ve öğrencilerin tören geçişlerinin ardından sona erdi.
Bayram etkinlikleri akşam fener alayı ve 29 Ekim Resepsiyonu ile devam edecek.

İha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 16:36:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?