2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Davullu zurnalı kampanya

DAVULLU ZURNALI İMZA KAMPANYASI

Bayburt - Araklı yolunun yapılmasını gündeme getiren Bayburt STK Platformu, kamuoyu oluşturma adına çalışmalarını imza kampanyasıyla sürdürüyor. Türk Dünyası Parkı’nda düzenlenen imza kampanyası için ilk önce Bayburt Belediyesi önünden davul –zurna eşliğinde imzaların atılacağı Türk Dünyası Parkı’na yürüyüş yapıldı. Yürüyüşe Bayburt Valisi Kerem Al, Belediye Başkanı H. Ali Polat, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, diğer protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şölen havasına dönen yürüyüş sonunda Tük Dünyası Parkı’na gelinerek burada hazırlanan temsili Bayburt Araklı yolu tüneli maketinde temsili tünel açılışı yapıldı. Kurdelenin kesimini Vali Kerem Al, Belediye Başkanı H. Ali Polat ve Araklı Belediyesi Başkanı Recep Çebi yaptı. Kurdele kesildikten sonra maket tünelin içinden geçildi. Park alanından Vali Kerem Al, Bayburt - Araklı yolu ve yapılması istenen tünel hakkında Araklı Belediyesi Başkanı Recep Çebi’den bilgi aldı. Konu hakkında bir süre yetkililerle görüşen Vali Al, Bayburt - Araklı yolu için ilk imzayı attı ardından Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ve Bayburt Belediyesi Başkanı H. Ali Polat imzalarlarını atarak, kampanyanın meyve vermesi temennisinde bulundular.

Vali Al ve beraberindekilerin imzalarını atmasının ardından protokolün diğer üyeleri de imza atarken, kampanya hakkında yapılacak konuşmalara geçildi.

İlk konuşmayı Bayburt Sivil Toplum Kuruluşları adında Ahmet Aker yaptı. Aker konuşmasında, “Bayburt Sivil Toplum Platformu olarak Bayburt – Araklı karayolunun yılın 365 günü çalışmasını sağlayacak mevcut projeye tünel ilave edilmesi için başlatacağımız imza kampanyası nedeniyle toplanmış bulunuyoruz.”dedi.

Aker şunları söyledi, “Aldığımız bilgilere göre 25 trilyona ihalesi yapılan bu yola 3 km tünel ilavesi ile 10 Milyon TL civarında bir maliyet artışı olacaksa da bu artış Trabzon’a gidişlerde sağlanacak 50 km kısalma ve rakımın 200 metre düşmesiyle kısa zamanda amorti edilecektir. Yılların ihmaline uğrayan Bayburt – Araklı yolunun 4 mevsim çalışır hale gelmesi ile Bayburt’un denize ulaşım yolu 80 km kısalacak, yayla turizmi gelişecek, çayın Bayburt ikliminde doğal ortamda kurutulması ile bu konuda Bayburt cazibe merkezi olacaktır. Bu yol bölge ekonomisini canlandıracak, tarihi ipek yolunu ihya edecek, Bayburtlunun da 40 yıllık hasretini giderecektir. Yolun bu şekilde tünel ilavesiyle yapılması için başta sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Ulaştırma bakanımız olmak üzere tüm bölge milletvekillerimizin katkısını beklediğimizi belirtiyor, katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum”

Açılış konuşmasının ardından Bayburt’ta misafir bulunan ve Bayburt – Araklı yolunun yapılması için son zamanlarda Bayburt’la sıkı bir iletişim halinde bulunan Araklı Belediyesi Başkanı Recep Çebi konuşma yaptı. Bayburt – Araklı yolu için başlatılan imza kampanyasına davet eden STK’lara ve Belediye Başkanı H. Ali Polat’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Çebi, “Biz bundan yaklaşık bir ay önce sayın belediye başkanımızı ziyaret ederek yılların kangreni olan Araklı-Dağbaşı – Bayburt yolunun 12 ay çalışabilmesi için belediye başkanımızdan ve sivil toplum kuruluşlarından yardım istedik. Kendilerine huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Belediye başkanımızı ziyaretim de bana “Hiç merakın olmasın Bayburt –Araklı bir birine en yakın zamanda bağlanacak ve bu yol 12 ay çalışacaktır” taahhüdünde bulundu. Ben de ilçeme dönerek bu iş bitmiştir diye söyledim. Ben şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

Bayburt’un Araklı ile kültürel bağlantısının her zaman var olduğunu ve kardeşlik ilişkilerinin çok fazla olduğunu belirten Başkan Çebi, “Bu yolun 12 ay çalışabilmesi için bu tünelin olmazsa olmaz olduğunu çok iyi biliyoruz. Yolumuzun yüzde 70’i tamamlanmış durumdadır. Dolayısıyla şimdi 16 km’lik bir eğimli yol var ihalesi yapılmış. Burada Bayburt Belediye başkanımıza ve sivil toplum kuruluşlarına ve bizlere, Bayburt’un siyasetçilerine, Trabzon ve Araklı’nın siyasetçilerine büyük işler düşüyor. Yolun tamamlanmaması için bir neden yok. 16 km’lik bölümü 3,8 km tünelle beraber imar tadilatı yaparak geçeceğiz. Yani yeniden ihalesi yapılmasına gerek yoktur. İhalenin içerisindeki imar tadilatı ile bu yolu 12 km daha azaltarak Bayburt’tan Araklı’ya, Araklı’dan Bayburt’a bir saatte geliş – gidişi hep beraber sağlayacağız. Bunun bizim açımızdan önemi çok büyüktür, turizm canlanacak, icabında Erzincan demiryolunu aynı hattan bağlayacağız. Dolayısıyla ilişkilerimiz son derece artacak. Ekonomik canlılık her iki tarafta da büyük oranda sağlanmış olacak. Yani bizlere büyük faydaları olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bu yolumuzun ve tünelimizin hepimize hayırlı olmasını diliyorum.”diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Bayburt Belediyesi Başkanı H. Ali Polat, Bayburt’un menfaatleri doğrultusunda kamuoyu oluşturma adına STK’lar tarafından imza kampanyasının düzenlendiğini belirterek, kampanyaya katılanlara teşekkür etti. Başkan Polat koşmasında, “İdareler kendilerine düşen görevi yerine getiriler, siyasiler görevlerini yerine getirirler ama arkasında mutlaka güce ihtiyaç vardır. Şu anda biz onu tespit etmiş bulunuyoruz. Bayburt adına çok müthiş gelişmedir. Sivil Toplum Kuruluşlarının idareyi yönlendirmesi, zorlaması arkanızdayız demesi yapmış olduğunuz iyi durumlarda arkanızdayız destekçiniziz, yanlış yapmış olduğunuz veya yapmadığınız tembelleştiğiniz işlerde de sizin karşınızdayız demesi gerekiyor. Kalkınmış ülkelerin sırrı burada yatmaktadır” dedi.

Yolun medeniyet ve hayat kaynağı olduğunu ve hayatın vazgeçilmez kaynağı olduğunu ifade eden Başkan Polat, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Bayburt gerçekten dağlarla çevrili bir mekân. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Trabzon’a Erzurum’a Erzincan’a ve Rize’ye bağlantımız dağlarla çevrilidir. Dolayısıyla ekonomik açıdan bu olumsuz bir durumdur. Ne zaman bu illerimizle olan yol bağlantımız olması gereken standarda gelirse o zaman Bayburt makus talihini yener. Şu anda memnuniyetle görüyoruz ki Bayburt’un çevre illeri ile bağlantısı olan yollarda ciddi çalışmalar yapılıyor. Bayburt bu yıl duble yollara kavuştu. Özellikle Araklı yolu yapıldığında Karadeniz’de ki çay işletmecileri Bayburt’un kuru havası olmasından buraya gelip çay kurutma tesisleri kuracaklardır. Bizim şu ana kadar Araklı ile Sürmene ile Karadeniz sahilindeki bütün il ve ilçelerle müthiş diyaloglarımız olmuş, kültürel ilişkilerimiz sosyal ilişkilerimiz olmuş, kız alıp vermişiz. Bizden oraya göç edip yerleşenler olmuş, oradan Bayburt’a gelip yerleşenler olmuş, dolayısıyla bir sosyal doku oluşturmuşuz . Biz durumdan çok memnunuz hatta ilerleyen zamanlarda Araklı’yı Bayburt’a bağlayabiliriz. Bize büyük ilçe lazım. Bize açılım lazım. Ben bu konuda Araklı belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Biz artık seçimden seçime siyaseti hatırlamayıp, Bayburt’un birlik ve beraberliğini sağlamalıyız. Bunu becerebildiğimiz zaman Bayburt gerçekten kalkınır. Gelin hep beraber olalım ve yanlışlara düşmeyelim. İdareyi ve siyaseti destekleyin. Bayburt’un büyük menfaatleri basit dedikodulara malzeme olmasın diye düşünüyorum. Herkesin mutlaka yapabileceği bir şey vardır diye düşünüyorum. Şu anda sadece bir imza talep ediyoruz. İlerleyen aşamalarda Bayburt’un kalkınması adına herkese mutlaka bir görev düşecektir. Ve bu görevi hakkı ile yerine getirdiğimiz zaman Bayburt mutlaka kalkınacaktır. Bayburt artık kabuğunu kıracaktır. Çünkü bizde o potansiyel vardır onu sizin yüreklerinizin atışında görüyoruz. Zaman birleşme zamanıdır. Sadece Bayburt ile değil, Karadeniz’deki illerimiz ve ilçelerimiz Erzurum’uyla Erzincan’ıyla bir araya geldiğimiz zaman büyük kalkınmayı sağlarız. Gelin güçlerimizi birleştirelim Bayburt’un makûs talihini değiştirelim” dedi.

DAVULLU ZURNALI İMZA KAMPANYASI
DAVULLU ZURNALI İMZA KAMPANYASI
DAVULLU ZURNALI İMZA KAMPANYASI
DAVULLU ZURNALI İMZA KAMPANYASI
DAVULLU ZURNALI İMZA KAMPANYASI
DAVULLU ZURNALI İMZA KAMPANYASI
DAVULLU ZURNALI İMZA KAMPANYASI
DAVULLU ZURNALI İMZA KAMPANYASI
DAVULLU ZURNALI İMZA KAMPANYASI
DAVULLU ZURNALI İMZA KAMPANYASI
DAVULLU ZURNALI İMZA KAMPANYASI
DAVULLU ZURNALI İMZA KAMPANYASI
DAVULLU ZURNALI İMZA KAMPANYASI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 09:32:05
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 10:44:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bahadır Demirtaş IP: 65.49.2.xxx Tarih : 30.04.2010 21:58:26

 Bayburt Araklı Yolu Tüneli İçin İmza Topluyoruz...:http://www.arakliyolu.com/