30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Demirözü'de aile hekimliği

Aile Hekimliği etkinliklerini değerlendirme toplantısı Demirözü Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapıldı.


Toplantıya Kaymakam Turgay Ünsal, Sağlık İl Müdürü Dr.Kadri Karaoğlu, Dr.Mehmet Özer, Dr.Metin Özel, Dr.Ahmet Alp Tekin Baki ve Dr.Fatih Sarışahin katıldı.


Toplantının açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Dr.Kadri Karaoğlu; “ Demirözü’nde Aile Hekimliği uygulaması başarı ile yürütülmektedir. 261 Aile Hekimliği bölgemizde 261 Aile Hekimimizle halkımıza başarılı şekilde sağlık hizmeti vermekteyiz. Aile Hekimliği’nin Demirözü’nde uygulamaya başlanmasından bu yana hastanelerimize düşen yük önemli oranda azalmıştır ve bunun uygulama sürdükçe daha da azalacağını düşünüyoruz. Bu vatandaşlarımızın Aile Hekimliği’ne olan güveninin arttığının bir göstergesidir. Vatandaşlarımızın bu güveni sayesinde Aile Hekimlerimizin yaptıkları muayene sayısı önemli ölçüde artmıştır.” diye konuştu.
Kaymakam Turgay Ünsal da, Sağlık Müdürlüğü’nün yapmış olduğu etkinliklerle Aile Hekimliği konusunda geniş bir kitleyi bilgilendirdiğini belirtti. Ünsal, “ Bir yıllık gözlemlerimize göre Aile Hekimliği Demirözü’nde istenen noktaya gelmiştir ve vatandaşlarımız uygulamadan memnundur. Sağlık devletin üstlendiği en önemli ve pahalı hizmetlerden birisi. Bununla birlikte sağlıktaki değişim günün şartlarına ve gereklerine göre değişimini de sürdürecektir.”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 15:14:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
a IP: 88.250.15.xxx Tarih : 9.05.2008 09:34:27

ben vatandaş olarak aile hekimliğinden memnun olmadığımı ifade etmek isterim