30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Demirözü'nde tarımsal proje atağı

Bayburt’un Demirözü ilçesinde Doğu Anadolu Kalkınma Planı (DAKAP) ve Doğu Karadeniz Kalkınma Planı (DOKAP) Projeleri kapsamında 4 ayrı proje uygulanmaya başladı.

Kaymakam Turgay Ünsal, yaptığı açıklamada, projelerle ilgili bilgi verdi. Kaymakam Ünsal, Serenli, Elmalı ve Yukarı Dikmetaş Köyleri Arıcılığı Geliştirme Projesi’nin 160 bin 149 YTLye malolacağını ve 24 kişinin faydalanacağını belirtti.

Proje ile arıcılığa müsait alana sahip olduğu bahsedilen ilçenin kalkınmada öncelikle arıcılık faaliyetlerinin geliştirilmesi öngörüldüğünü bildirdi.

Kaymakam Ünsal, 7 bin 350 YTL’ye malolan ve 1 kişinin faydalanacağı patates ekim ve söküm makinası alımı projesiyle de genelde eski usul elle ekimi yapılan patateste gerek ekim düzeni ve gerekse ekim derinliği bakımı açısından büyük bir kolaylık ve düzen getireceğini, makinalı tarıma geçilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Silajlık mısır üretimini geliştirme projesinin de 62 bin 550 YTL’ye malolduğunu kaydeden Kaymakam Ünsal, 9 kişinin faydalanacağı bu projeyle de özellikle proje kapsamında olan bölgelerde mısır ekimi yem bitkisi olarak ekilip bunların silaj olarak değerlendirilerek uzun süre saklanması ile yıl boyunca kaba yem ihtiyacının karşılanmasının mümkün olacağını ifade etti. Ünsal, süt veriminde en yüksek verimi mısırın sağladığını ve bu projeyle üretimin 5 katına çıkacağını, bölge insanının kendi ayakları üzerine durmasının da sağlanacağını vurguladı.

Ünsal, tarımsal mekanizasyonu geliştirme projesine de 15 bin YTL harcanarak, tohumda önemli oranda tasarruf sağlanacağını, mısır, şeker pancarı, hayvan pancarı gibi geniş sıra isteyen tohumlukların ekiminde hassas ekim makineleri başarılı olarak kullanıldığını bildirdi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2008 Pazar 11:48:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?