2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Eğitime büyük destek

BAYBURT VAKFI’NDAN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı Başkanı Dr. Şahap Kavcıoğlu, her yıl 700 öğrenciye 100’er lira burs verdikleri belirtti.

Vakfa yapılan yardımlarla üniversite eğitim gören gençlere eğitim desteği verdiklerini kaydeden Kavcıoğlu, “’En önemli yatırım eğitime yapılandır’ düşüncesiyle çıktığımız yolda büyük bir mesafe aldık” dedi.

Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı Başkanı ve Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Dr. Şahap Kavcıoğlu, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız, vakıf yöneticileri Aydın Cilara, Ümit Kondolot, Fatih Özcan ve Murat Okutmuş, öğretmenevinde gazetecilerle bir araya geldi.

1996’da kurulan vakfın sadece Bayburt’ta yaşayanlara değil farklı şehirlerde bulunan tüm Bayburtlular’a hizmet etmek amacıyla kurulduğunu belirten Başkan Şahap Kavcıoğlu, bunun en önemli göstergesinin burs verilen öğrenci sayısındaki artış olduğunu söyledi.

Öğrencilere verilen bursların kesintiye uğramadan devam ettiğini ifade eden Kavcıoğlu, “Hemşehrilerimizden aldığımız yardımlarla çocuklarımızın daha iyi imkanlarda okumasına katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bugün itibariyle 700 öğrenciye burs verir konuma geldik. Vakıf üyelerinin şahsi katkılarıyla eğitime büyük destekler verilmiştir. Bayburt Üniversitesi’nin temelinin atılmasında öncülüğü, ortada üniversite yokken fakülte binası yaptıran kurucu üyelerimizden Kazım Erdem yapmıştır. Doğduğu ilçeye donanımlı bir lise ve yurt yaptıran Mustafa Köseoğlu, üniversite rektörü ile yaptığı mutabakatla Demirözü’ne bir yüksekokul yapıyor. Vakıf olarak Aydıntepe’de lise yaptık” diye konuştu.

Üniversite öğrencisinin Bayburt’ta kalması için imkanların diğer üniversitelerden daha cazip hale getirilmesi gerektiğini kaydeden Kavcıoğlu, “Üniversite yönetiminin bu anlamda güzel çalışmalar yaptığını biliyoruz. Bayburt’ta üniversitenin gelişebilmesi için zamana ihtiyacı vardır. Bayburt her yönden üniversiteyle ilişkisini iyi kurmalı, üniversite öğrencilerinin isteklerine cevap verecek imkanları bir an önce hayata geçirmelidir. Burayı üniversite öğrencisi için yaşanabilir güzel bir kent haline getirmek gerekiyor. Bunun için vali, belediye başkanı, rektör ve sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek bu değişim ve dönüşümün nasıl yapılabileceğini tespit etmelidir” dedi.

Vakıf olarak herkese aynı yakınlıkta olduklarını, siyasi bir amaçlarının bulunmdağını dile getiren Kavcıoğlu “Bizim ortak paydamızı Bayburt’tur. Bayburt Vakfı, tavrı ve duruşuyla herkesin sığınabileceği bir yerdir. Bunu herkese anlatıyoruz. Profesyonel bir vakıf olarak Bayburt’a öncülük yapmaya çalışıyoruz. Vakıf olarak bütün siyasi partilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla, dışardaki bütün işadamları ve hemşehrilerimizle Bayburt’a hizmet etmek için işbirliği yapmak istiyoruz. Bayburt Vakfı’nın çatısı altında herkesi bekliyoruz. Bayburt’a ne yapabilirizi, konuşarak değil yaparak keyfini yaşayalım Biz sadece bunu düşünüyor ve hizmete devam ediyoruz. Herkes Bayburt’a bu düşünceyle hizmet etmelidir” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2010 Pazartesi 12:09:03
Güncelleme :9 Eylül 2010 Perşembe 16:01:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?