2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Ekonomi yazarları Bayburt’ta

EKONOMİ YAZARLARI BAYBURT’TA

Bayburt’un Bayraktar köyündeki Baksı Müzesi, ilk önemli ev sahipliğini ekonomi yazarlarına yaptı.

Baksı Kültür ve Sanat Vakfı’nın davetlisi olarak Bayburt’a gelen ekonomi yazarları Baksı Müzesi, Yukarı Pınarlı ve Yakup Abdal Göleti’ni gezdi, kentin ekonomik yapısını yakından görme imkanı buldu.

Baksı Kültür ve Sanat Vakfı’nın iletişim danışmanlığını yapan Grup 7 Ajans tarafından yapılan organizasyonla ekonomi gazetecileri Hürriyet’ten Nilgün Karataş, Sabah’tan Tarık Yılmaz, Türkiye’den Metiner Sezer, Zaman’dan Kadir Dikbaş, Cengiz Turhan ve Grup 7 Ajans’tan Anna Turay kente geldi.

İlk olarak Bayburt Valisi Kerem Al, Bayburt Belediye Başkanı Ali Polat, Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ve eşi Oya Koçan’la birlikte Baksı Müzesi’nin eşsiz manzarası eşliğinde sabah kahvaltısı yapan gazeteciler, daha sonra Baksı Köyü’nü gezerek, köylülerle sohbet etme imkanı buldu. Yukarı Pınarlı ve Yakup Abdal Göleti’ni gezen ekonomi gazetecileri, Küçük Abant olarak nitelendirilen Yakupabdal Göleti’nde su bisikletiyle küçük bir gezinti yaptılar.

Geziyle ilgili bir değerlendirme yapan Hürriyet Gazetesi’nden Nilgün Karataş,

“Baksı Müzesi’ni gördükten sonra hep şunu söylüyorum. Hüsamettin Hocam güzel bir çılgınlık yapmış. Sıradan biri olmadığını göstermiş. Burada müthiş bir oluşum başlamış. Devamının geleceğine inanıyorum. Bayburtlular’ın bu oluşumu çok iyi değerlendirmesini öneriyorum. Hüsamettin hocam bir meşale yakmış, bunu devam ettirmek Bayburtlular’a düşer. Her anlamda destek olunması lazım. Bu tür güzel eserlerin yaşaması ve çoğalmasıyla Bayburt’un hak ettiği yeri ve değeri alacağını düşünüyorum” diye konuştu.

EKONOMİ YAZARLARI BAYBURT’TA
EKONOMİ YAZARLARI BAYBURT’TA
EKONOMİ YAZARLARI BAYBURT’TA
İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2010 Pazartesi 12:58:04
Güncelleme :20 Eylül 2010 Pazartesi 13:09:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?