2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

El emeği ürünler sergilendi

BAYBURT’TA EL EMEĞİ ÜRÜNLER SERGİLENDİ

Bayburt’un Aydıntepe ilçesine bağlı Akblutu Köyünde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan “Makine Nakışı ve Ev Tekstil” kurslarını bitiren kursiyerlerin yaptığı ürünler sergilendi.

Aydıntepe Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından Akbulut köyünde başlatılan “Makine Nakışı ve Ev Tekstil” kurslarını bitiren 24 kursiyer el emeği göz nuru ürünlerini sergilediler. 2009-2010 eğitim ve öğretim yılında başarılı çalışma yapan 24 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Sergi açılışına, Aydıntepe Kaymakamı Abdullah Şen, Aydıntepe İlçe Emniyet Müdürü Sefer Mermer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Samih Akpulat, Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Özgenç, Halk Eğitim Müdürü Ömer Faruk Durukan kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Ev tekstili ve mefruşat öğretmeni Ayşegül Durgut ve makine nakışı öğretmeni Tuba Çamur'un emekleriyle sezon boyunca kursiyerin el emeği göz nuru dökerek yaptığı çeşitli hediyelik eşya ve çeyiz ürünleri, sergiyi gezenler tarafından büyük ilgi gördü.

Serginin açılışını gerçekleştiren Aydıntepe Kaymakam Abdullah Şen, sergiyi gezerek kursiyerler tarafından yapılan ürünler hakkında kursiyerler ve usta öğreticilerden bilgi aldı.

Sergi hakkında bilgiler veren Aydıntepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Faruk Durukan, “Yaygın eğitim faaliyetleri çerçevesinde ilçemize bağlı köylerde bayanlara yönelik, hatta genç erkeklere yönelik değişik kurslar açılmaktadır. Bizde Akbulut’ta bir alan çalışması yaptık, alan çalışması sonucunda genç kızların meslek edindirme kursları ile ilgili talebi oldu. Bu talebi karşılamak için 24 bayan kursiyerimize yönelik makine nakışı ve ev tekstil kursları altında 2 ayrı kurs açtık. Bu kurslarımızdan makine nakışına 12, ev tekstiline de 12 bayan olmak üzere toplam 24 kursiyerimiz devam ettiler. Bunlar yıl boyunca yapmış oldukları el emeği göz nuru emeklerini burada sergilemiş durumdalar. Bu sergilerin amacı yıl boyunca yapılan çalışmaları vatandaşa tanıtmaktır. Önümüzdeki yılda oluşacak kurslar için zemin oluşturuyoruz. Ayrıca 25 bayanında İşkur’a işsizlik kaydını yaptık. İşkur’la birlikte eğer bayanlara yönelik bir kurs açabilirsek önümüzdeki aylarda bayanlar hem meslek öğrenecek hem de İşkur’un vermiş olduğu ücretten yararlanmış olacaklar. Aile bütçelerine katkı sağlamış olacaklar” dedi.

“Makine Nakışı ve Ev Tekstil” kurslarının dışında Akbulut köyünde 22 gence Bayburt halkoyunları kursu açtıklarını da söyleyen Durukan, “Bayburt yöresinin halkoyunlarını bu gençlerimize öğrettik. Bunlarda tabi düğünlerde yöremizin bu kültürünü sergileyecekler. Ayrıca yine bu köyde tespit ettiğimiz 11 okuryazar olmayan bayana bir kurs açtık. Ve bunların 5 tanesini okuryazar yaparak yıl içinde belgelerini verdik. Tabi önümüzdeki yıllarda da bu tür kurslarımız devam edecek” diye konuştu.

Ayrıca sergiyi gezen protokol üyelerine ve misafirlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

BAYBURT’TA EL EMEĞİ ÜRÜNLER SERGİLENDİ
BAYBURT’TA EL EMEĞİ ÜRÜNLER SERGİLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 12:29:04
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 13:26:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?