2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Engelli çiftten örnek mücadele

GÖRME VE BEDENSEL ENGELLİ ÇİFTLERDEN ÖRNEK YAŞAM MÜCADELESİ

Bayburt'un Esentepe Mahallesinde yaşayan görme engelli Sakine Eryılmaz ve bedensel engelli eşi Nafiz Eryılmaz çiftleri zor şartlara rağmen hayatlarını sürdürüyorlar.

12 yıldır evli olan Sakine ve Nafiz Eryılmaz çiftleri, Bayburt Valiliği, Bayburt Belediyesi ve hayırsever vatandaşların sayesinde yaptırılan küçük bir evde yaşıyorlar.

Bayburt Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV) aldıkları 3 aylık özürlü maaşı ve hayırsever vatandaşların yardımlarıyla yaşamlarını sürdüren Eryılmaz ailesi, engelli olmalarına rağmen örnek bir yaşam mücadelesi veriyor.

 

SOBALI EVDE CAN PAZARI

Çocukları olmayan Eryılmaz çifti, geçim sıkıntısı çekmediklerini bildirerek ancak evlerine kalorifer yapılmasını istiyor. Daha önce soba borusunun çıkmasıyla çıkan dumandan zehirlenme tehlikesi geçirdiklerini söyleyen Sakine Eryılmaz, "Gözlerim görmediği için borunun çıktığından haberim olmadı. Odayı saran duman kokusuyla zehirlenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğumuzu anladım. Kocamı yataktan kaldırıp zar zor kendimizi dışarı attık" dedi

 

GÖRMÜYOR AMA BÜTÜN İŞLERİNİ KENDİ YAPIYOR

19 yaşında gözlerini yitiren Sakine Eryılmaz, 40 yıldır gözlerinin görmemesine rağmen bütün işlerini kendi yapabiliyor. Yürüme engelli olan eşinin bütün ihtiyaçlarını da kendisinin gördüğünü söyleyen Sakine Eryılmaz, evlerinin kaloriferli olması için yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım talep ediyor.

Doğuştan bedensel engelli olan Nafiz Eryılmaz, Bayburt Valiliği'nin kendisine daha önce tahsis ettiği akülü arabayla evlerinin ihtiyaçlarını görebiliyor. Arabasının sıkça arıza yaptığını ve artık işlevini yitirdiğini söyleyen Nafiz Eryılmaz, yeni bir arabaya kavuşmamın hayaliyle yaşıyor.

GÖRME VE BEDENSEL ENGELLİ ÇİFTLERDEN ÖRNEK YAŞAM MÜCADELESİ
GÖRME VE BEDENSEL ENGELLİ ÇİFTLERDEN ÖRNEK YAŞAM MÜCADELESİ
GÖRME VE BEDENSEL ENGELLİ ÇİFTLERDEN ÖRNEK YAŞAM MÜCADELESİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2010 Pazartesi 13:18:02
Güncelleme :24 Mayıs 2010 Pazartesi 17:18:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?