2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Erbaşların gurur günü

331’NCİ KISA DÖNEM ERBAŞLAR YEMİN ETTİ

48 Motorlu Piyade Tugay Komutanlığına bağlı Bayburt Garnizon Komutanlığı bünyesinde askerlik görevlerini yapan 331. Kısa dönem erbaşlar yemin töreniyle birlikte usta erbaş oldular.

Garnizon Komutanlığında gerçekleşen yemin törenine; Bayburt Valisi Kerem Al , 48 Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Cumhur Koskos, Garnizon Komutanı Muharebe Kurmay Albay Faruk Kayadelen, Belediye Başkan Vekili Nail Koçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, PMY Okulu Müdürü Necati Ekici, Vali Yardımcıları, Erdoğan Temizyürek ve Mehmet Ali Akyüz, Emniyet Müdürü Mesut İnce, İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak, daire amirleri, Subay ve astsubaylar ile Çok sayıda asker ailesi katıldı.

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, bir aylık eğitimlerini tamamlayan 331. Kısa dönem erbaşların yemin töreniyle devam etti. 331. Kısa Dönem erbaşlar içerisinde birliğine ilk katılan P.Onbaşı. Baran Kuşoğlu’na hediyesi Vali Kerem Al tarafından verildi. 331. Dönem erbaşlarının adına konuşan Piyade Onbaşı Baran Kuşoğlu duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Ardından Mehmetçik aileleri adına 331. Dönem erbaşlarından Cumhur Kırmazel’in babası Fahrettin Kırmazel duygu ve düşüncelerini törene katılanlarla paylaştı.

Bir aylık eğitim süresinde başarılı olan erbaşlara ödüllerini verdikten sonra bir konuşma yapan 48 Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Cumhur Koskos böyle bir günde burada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bir aylık bir süre içerisinde çakı gibi birer Mehmetçik olan erbaşları ve onları buraya gönderen ailelerine, ayrıca onları çok iyi bir eğitimle kısa sürede çakı gibi asker yapan komutanlarına teşekkür etti.

Tören, Mehmetçiklerin silahlı ve silahsız yapmış olduğu gösterilerin ardından tören geçişi ile sona erdi.

331’NCİ KISA DÖNEM ERBAŞLAR YEMİN ETTİ
331’NCİ KISA DÖNEM ERBAŞLAR YEMİN ETTİ
331’NCİ KISA DÖNEM ERBAŞLAR YEMİN ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 16:58:00
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 17:05:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?