2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Eroğlu 'evet' istedi

ÇEVRE VE ORMAN BAKANI EROĞLU, BAYBURT'DA

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Aydıntepe Göleti'nin açılışını yapmak üzere geldiği Bayburt'ta 12 Eylül referandumunu anlattı. Referandumda 'Evet' çıkacağını belirten Bakan Eroğlu, "Biz sizin her istediğinize 'evet' dedik yine de diyeceğiz. Siz de 12 Eylül'de evet diyin" dedi.

Bayburt'ta Valilik makamını ziyaret eden Bakan Eroğlu, bir süre Vali Kerem Al ile görüştü. Burada Bakan Eroğlu'na plaket ve ihramdan yapılan kravat hediye edildi. Bakan Eroğlu, daha sonra Bayburt Belediyesi'ni ziyaret etti. Bakan Eroğlu'nun Belediye Başkanı Hacı Ali Polat'a ziyaretine Bayburt Milletvekilleri Ülkü Gökalp Güney, Fetani Battal, Gümüşhane Milletvekili Yahya Doğan, DSİ Genel Müdürü Haydar Kocaer, Trabzon Bölge Müdürü Bahri Ege, AK Parti İl Başkanı Bünyamin Özbek, İl Meclis Başkanı Raci Bayrak ve daire müdürleri eşlik etti.

Bakan Eroğlu, belediye ziyaretinde daha önce başlayan ve 23 kilometrelik su isale hattının temelini şantiyeyle telefon bağlantısı aracılığıyla temsili olarak atan yüklenici firmadan işin bitim tarihiyle ilgili söz aldı.

Daha sonra esnaf ziyaretinde bulunan Eroğlu, Anayasa referandumu için 'evet' oyu istedi. Bakan Eroğlu, 12 Eylül referandumunun 'evet' ile sonuçlanacağına inandığını ifade ederek, "Biz sizin her istediğinize evet dedik yinede diyeceğiz. Sizde 12 Eylül'de evet diyin" çağrısında bulundu.

Daha sonra gölet açılışı için Aydıntepe ilçesine hareket eden Bakan Eroğlu, halk oyunları ekibinin gösterisiyle karşılandı.

Bakan Eroğlu, gölet'in açılışını yaparak şöyle konuştu:

"Dün Bakanlar Kurulu toplantısı vardı. Sayın Başbakan'a ben Bayburt'a gideceğim diyince gerçekten çok duygulandı. Evvela üzerimde bir selam var. Sayın Başbakanımız, bütün Bayburtlulara en sıcak selam ve sevgilerimi iletmemi esasen ben de Bayburt'un gönüllüsü olarak gerçekten önemli hizmetler yaptığımıza inanıyorum. Buraya Bayburt'umuz için gerekli olan içme suyu projesinin temelini atmaya geldik. Fakat Sayın Valimiz orada çok muhteşem bir gölet yaptığını söyledi. Benim için de sürpriz oldu. Az önce göleti inceleyince 28 metre yüksekliğinde bir baraj olduğunu söyledim. Kısa sürede ve çok kısıtlı sürede bu göleti yapmışlar. Ben emeğe geçen herkese başta Valimiz olmak üzere Özel İdare çalışanlarına teşekkür ediyorum. Şimdi özellikle ben şunu ifade edeyim: Bayburt'umuza güvenimiz çok büyük önem veriyor. Bayburt'a yapılan bütün yatırımlar barajlar, göletler ve hastaneler, milli eğitime yapılan derslikler yollar bunları topladığımız zaman 1 milyar TL'lik hükümetimiz Bayburt'a yardım yapmıştır. Eski parayla bu 1 katrilyon demektir. Dile kolaydır."

Bakan Eroğlu, Bayburt'tan ayrılarak daha sonra karayoluyla Gümüşhane'ye geçti.

ÇEVRE VE ORMAN BAKANI EROĞLU, BAYBURT'DA
ÇEVRE VE ORMAN BAKANI EROĞLU, BAYBURT'DA
ÇEVRE VE ORMAN BAKANI EROĞLU, BAYBURT'DA
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2010 Salı 17:33:04
Güncelleme :12 Ağustos 2010 Perşembe 15:13:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?