2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Esnafa can suyu müjdesi!

ESNAFA VE KOBİLERE CAN SUYU MÜJDESİ

Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Bayburt Eğitim Kültür Hizmet Vakfı Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Halk Bankasının Esnaf Kefalet Koparatifi aracılığıyla verdiği kredi miktarı 100 bin TL’ye faiz oranının ise yıllık yüzde 5’e gerilediğini söyledi.

Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Bayburt Eğitim Kültür Hizmet Vakfı Başkanı Şahap Kavcıoğlu Bayburt Konağında iftar yemeği verdi. İftar yemeğine Halk Bank Bölge ve Şube Müdürleri de katıldı.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğine çok sayıda davetli katıldı. iftar yemeği sonrası bir açıklama yapan Dr. Şahap Kavcıoğlu, ekonomik sıkıntı içerisinde bulunan Bayburt esnafına müjdeli haberler verdi.

Son yıllarda yaşanan ekonomik krizin esnaf, iş dünyası ve KOBİ’leri zor durumda bıraktığını açıklayan Kavcıoğlu, son 1 yıldır iyiye doğru gelişmeler olduğunu kaydetti. Ekonomik gelişmelerin Bankalar ve müşteriler arasında da sıkıntılara yol açtığını kaydeden Kavcıoğlu, zor durumda olan Bayburt ekonomisine yönelik müjdeli haberler verdi. Halk Bank Genel Müdür Yardımcısı Dr. Şahap Kavcıoğlu, “Faizler yüzde 5’e kadar indi. Bir taraftan insanların kaynak bulma şansı azalırken diğer yandan tek haneli faizlerle kredi almak mümkün hale geldi. Esnafa ve KOBİ’lere bu anlamda finans oluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Gelinen noktada esnafımız yüzde 5 faizle kredi kullanabilecektir. Bayburtlu esnafımızın bu düşük faizli kredilerden faydalanmasını istiyoruz.” dedi.

Kavcıoğlu, “Kredi miktarını 35 Bin TL’den 100 Bin TL’ye çıkardık. 2009 Yılının sonlarından itibaren Halk Bank olarak Bayburt’ta iyi bir ivme kazandık. Bu dönem içerisinde birçok şikâyet, birçok istek aldık. Bunları değerlendirip, çeşitli çalışmalar yaptık. Kredi miktarını sürekli artırarak, müşteri sayımızı artırdık. Sağladığımız kredi miktarı 5 Bin TL gibi rakamlardan sonra en son 35 Bin TL’ye çıkarmıştık. Şimdi bu rakamı 100 Bin TL’ye çıkardık. Verdiğimiz kredi ve oluşturduğumuz imkânlarla özellikle Bayburt’ta Organize Sanayi Bölgesi’nin büyümesini, gelişmesini istiyoruz. Ve bu gelişmeye de katkıda bulunmak istiyoruz. Sıkıntılı müşterilerimizin yanındayız. Borcu olan, borcunu ödemekte zorluk çeken esnafın yanındayız. Kendilerine yeni imkânlar sunarak, kolay ödeme imkânlarıyla bu sıkıntılardan kurtulmaları için çalışıyoruz. Bayburt ekonomisini kalkındırmak için tüm imkânlarımızı seferber ettik.

Ayrıca 9 bölgede kurulan kalkınma ajansları (KUDAKA) ile yaptığımız protokol çerçevesinde Projeleri geçen işletmelerinde yanınızdayız. Bildiğiniz gibi faaliyete geçen KUDAKA, iyi fırsatlar sunuyor. Sunmaya da devam edecek. 400 Bin TL’ye kadar hibe alınabilecek Kalkınma Ajansı’ndan, projelerin hayata geçebilmesi için alınan kredi kadar öz kaynak gerekiyor. Halk Bank, yeni bir çalışma ile işte bu öz kaynak sıkıntısını da taahhüt ediyor. Tüm bu can suyu projelerinin Türkiye ekonomisine katkıda bulunmasını, canlandırmasını umut ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

ESNAFA VE KOBİLERE CAN SUYU MÜJDESİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2010 Pazartesi 11:06:00
Güncelleme :6 Eylül 2010 Pazartesi 14:32:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şükran ASLAN IP: 95.14.94.xxx Tarih : 7.09.2010 02:23:36

Bayburt'a ve Bayburt'luya değer veren Sayın KAVCIOĞLU'na sonsuz teşekkürler. Yolu daima açık olsun.