30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Fidanlar Erzincan'dan

Erzincan Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Fidanlık Mühendisliği'nce Doğu Anadolu Bölgesi'nin fidan ihtiyacı karşılanıyor.


Çevre ve Orman İl Müdürlüğü bünyesinde 1962 yılında da kurulan Fidanlık Mühendisliği fidan üretim ve dağıtım merkezi olarak hizmet veriyor. Burada üretilen fidanlar kapalı ve tüplü olduğundan yılın 12 ayında dikilebiliyor.

Fidan Mühendisliği Sorumlusu Rahime Taflan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Erzincan merkez fidanlığının 364 dekar, Refahiye ilçesi fidanlığı da 105 dekar büyüklüğünde olup çalışmaların toplam 20 işçiyle sürdürüldüğünü söyledi.

2005-2006 sezonunda üretilip dağıtımı yapılan fidan miktarının 6 milyon 465 bin adet olduğunu vurguladı.

Taflan," Erzincan başta olmak üzere Erzurum, Iğdır, Ardahan, Kars, Van, Bitlis, Sivas, Kırıkkale, Bayburt, Gümüşhane, Gümüşhane Torul, Tokat, Ordu, Artvin ve Giresun ilerinin fidan ihtiyacı ilimizdeki fidanlık tarafından karşılanmaktadır. 2007 yılında da 7 milyon adet fidan üretimi gerçekleştirilmesi planlanmıştır. Fidanlığımızda Enso tipi Sarı Çam, Akasya, Aylantuz, Dışbudak, Akağaç, İğde, Mahlep, Atkestanesi, Karaağaç, Meşe ve Kuşburnu gibi fidan türleri üretiliyor. İl merkezi ve Refahiye fidanlığımızda çıplak köklü sarı çam üretimi de yapılmaktadır. Küresel ısınmanın öneminin daha iyi anlaşıldığı günümüzde yapılması planlanan en önemli çalışmalardan birisi fidan yetiştirilerek bölgenin ağaçlandırılmasıdır. Böylece toprağın yanması ve hava şartlarında düzenlemeler yaşanacaktır. Çalışmalarımız bu doğrultu da devam etmektedir."dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 16:32:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?