29
Mayıs
2024
Çarşamba
BAYBURT

Filistin'e destek İsrail'e öfke yağdı

İsrail'in Gazze saldırısına bir tepki de Bayburt'taki sivil toplum kuruluşları gösterdi.

Bayburt Türk Toplumu Parkı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşu üyeleri, Bayburtlular'ın da desteğiyle Gazze'ye yaptığı saldırılardan dolayı İsrail'i kınadı. Türkiye genelinde düzenlenen miting ve tepki yürüyüşlerinin İsrail'in kan kusmasına karşılık büyüyerek devam edeceğini vurgulayan sivil toplum kuruluşu idarecileri, bu vahşet karşısında Filistin'i yalnız ve yardımsız bırakmayacaklarını dile getirdi.

İsrail'in 8 gündür havadan ölüm yağdırdığı Gazze'ye şimdi de karadan saldırı başlattığını ifade eden Anadolu Gençlik Derneği Bayburt Şube Başkanı Sadettin Yazoğlu, İsrail'in attığı bombaların sivil, çoluk çocuk demeden ölüm yağdırdığını dile getirdi.

Tüm dünyayı İsrail'in bu vahşetine karşı duyarlı olmaya çağıran Yazoğlu, hava saldırısının ardından kara harekâtının da başlatılmasının toplu bir katliama yol açacağını dile getirdi. Saldırıların derhal durdurulmasını isteyen Yazoğlu, tüm ülkeleri saldırıları kınamaya çağırdı.

Anadolu Gençlik Derneği'nin yanı sıra Eğitim Bir-Sen ve İHH sivil toplum kuruluş üyeleri ile çok sayıda vatandaşın halkın katıldığı mitingte vatandaşlar 'Hamas'a selam direnişe devam' şeklinde sloganlar atarak Filistin'e destek pankartları açtı. Miting sonunda topluca dua eden topluluk sloganlar atarak dağıldı.

Yeni Şafak
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 22:25:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?