30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Gelecek tarıma dayalı sanayide

Bayburt Valisi Kerem Al, iklim koşullarının Bayburt'ta ancak tarım ve hayvancılığa dayalı sanayi oluşturulabilmesine müsaade ettiğini söyledi.

Bayburt Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleri, Bayburt Valisi Kerem Al'ı makamında ziyaret etti. Vali Kerem Al, Dernek Başkanı M. Akif Memişsevil'den dernek, derneğin işleyişi ve ne gibi faaliyetler yaptığı hakkında bilgi aldı.

Sivil toplum kuruluşlarının önemli roller üstlendiğini vurgulayan Kerem Al, "Bayburt'ta sanayi olacaksa bunun tarıma ve hayvancılığa dayalı sanayi olması gerekir. Sıcaklık olarak sıfırın altında 20- 30'ların yaşandığı bir yerde sanayi kurmak zordur. Bayburt olarak iklim koşulları sanayi oluşturulmasına elverişli değil. Bunun için Bayburt'ta tarım ve hayvancılığa dayalı sanayi oluşturulması gerekir." dedi.

Devletin bazı faaliyetlerde bulunduğunu ancak vatandaşların araştırmacı olmadığı için olup bitenlerden haberdar olmadığının altını çizen Vali Al, sözlerini şöle sürdürdü: "Çeşitli teşvikler veriliyor ama vatandaşımız bunlardan faydalanma yoluna gitmiyor. Bayburt'un iklim koşullarını göze alarak faaliyetlerde bulunmalıyız. Bayburt'ta organik tarım, seracılık, büyükbaş hayvancılık, küçükbaş havancılık olabilir. Tabi hayvancılığın yanında süt entegre tesisleri, et kesim tesisleri kurulmalı. Sonuç olarak Bayburt'ta tarım ve hayvanclık yapılmalı."

Dernek Başkanı M. Akif Memişsevil ise, "Dernek olarak amacımız Bayburt'un kalkınması için elimizden geleni yapmak. Bunu tek olarak yapamayız. Bu amacımıza ulaşmak Bayburt Valiliği ve Belediyesi'nin yardımları ile olur. Bayburt'ta çok sayıda göç yaşanmakta. Bu göçü engellemenin yollarından biri Bayburt'a üniversitenin açılması. Üniversitenin açılmasıyla bir çok sorunun çözüleceğine inanıyoruz." dedi.

Ziyarette Vali Al, yaşanan sorunlar hakkında işadamlarından bilgi aldı

Zaman
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 18:13:41
Güncelleme :11 Mart 2008 Salı 18:30:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?