4
Mayıs
2024
Cumartesi
BAYBURT

Gelenek yine bozulmadı

Bayburt Belediyesi, her yıl Ramazan ayında gerçekleştirdiği iftar çadırı geleneğini bu yılda bozmadı.

Yaklaşık 200 kişiye hizmet verecek olan iftar çadırı bu yılda yine Ozulu Caddesi’ndeki Eski Halk Pazarında kuruldu. Kurulan iftar çadırında Bayburt Belediyesi ve hayırsever vatandaşların yardımıyla günlük yaklaşık 200 kişiye iftar yemeği verilmesi sağlanacak.

“İlimizde bu mübarek günlerde yardımlaşmanın ve ihtiyaçlı insanlarımıza katkı sağlamanın büyük önem taşıdığının bilinci içerisinde, üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye gayret ediyoruz” diyen Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Ramazan ayının güzel duygular ve huzur içerisinde geçmesi temennisini dile getirerek, bu vesileyle Ramazan süresince Bayburt Belediyesi ile birlikte iftar çadırına maddi ve manevi katkı sağlayan hayırsever vatandaşlara da teşekkürlerini iletti.

Belediye Başkanı Polat, açıklamalarının devamında belediyenin daha önceden tespit ettiği ihtiyaç sahiplerine gıda ve giyim yardımlarında bulunacağını ve bu yardımların bizzat belediye personeli tarafından, aileler rencide edilmeden ulaştırılacağını ifade etti.

Gıda paketleri içerisinde bir ailenin 1 aylık ramazan ihtiyaçlarını karşılayacak ürünler yer alacağını bildiren Başkan Polat, özellikle Ramazan ayı münasebetiyle Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, vatandaşların sağlıklı gıda tüketim haklarını korumak amacıyla Ramazan ayı öncesinde özellikle imalathanelere yönelik denetimlerini artırdığını ve denetimlerin Ramazan ayı boyunca arılıksız süreceğini belirtti.

Başkan Polat bu yıl ilk defa gerçekleştirilecek bir uygulamanın da müjdesini verdi. Başkan Polat, bu yıl iftar çadırında diğer yıllardan farklı olarak “Hekat Geceleri” düzenleneceğini bildirdi.

Diğer yıllardan farklı olarak Belediyenin kurmuş olduğu iftar çadırı farklı bir uygulamaya da ev sahipliği yapmış olacak. Geçtiğimiz günlerde Bayburt Tarih ve Kültür Derneği (BAYDER)’in Arslandede Köyü’nde düzenlediği Hekat Geceleri’ne katılan Belediye Başkanı Polat, gecede Dernek Başkanı Fatih Dündar’dan programın Ramazan ayında kurulacak iftar çadırında da gerçekleştirilmesini talep etmişti. Başkan Polat’ın bu talebine olumlu yanıt veren Dernek Başkanı Dündar, bu amaçla çalışmalara başlandığını ve Ramazan ayının “Hekat Geceleri” programı dolayısıyla geçtiğimiz yıllardaki Ramazan aylarına göre oldukça farklı geçeceğini ve Ramazan ayına diğer yıllara göre oldukça değişik bir hava katmaya çalışacaklarını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2012 Perşembe 14:45:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?