2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Genç Ozanlar'dan konser

GENÇ OZANLAR KOROSU’NDAN MUHTEŞEM KONSER

Bayburt'ta 21 Şubat İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan “Genç Ozanlar Korosu”nun düzenlediği “Türkü ve Şiir Dinletisi” gecesi izleyenleri duygulandırdı.

Bayburt Belediyesi’nin kültürel etkinlikleri kapsamında destek verdiği “Türkü ve Şiir Dinletisi”programı Şairzihni Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Önceki gün yaşanan iki ayrı menfur saldırıdan dolayı hareketli türkülerin çıkarılıp yerine duygu dolu türkü ve ilahilerin seslendirildiği gecede izleyenler gözyaşlarına hakim olamadı.

“TÜRKÜLERDE ANA KUCAĞININ SICAKLIĞI VARDIR”

Programın açılış bölümünde konuşan 21 Şubat İlköğretim Okulu Müdürü Yusuf Akyüz, Türk milletinin sevdasını, aşkını, gurbetini, hatta sevgiliye sitemini dahi türkülerle dile getirdiğini belirterek, “Kısaca bir sevdadır türküler. Burcu burcu toprak kokar, kır çiçeği kokar. Çoruh'un çağlayışı, aşılmaz dağların esrarı gizlidir onlarda. Ana kucağının sıcaklığı vardır. Sevdaların dumanı yükselir. Kavuşamayanların çilesi sicim sicim gözyaşı olur türkülerde. Onun için biz de hep kendimizi söylemişiz türkülerde. Türküyle yatmış, kalkmış, onunla yunmuş arınmışız. Hâsılı insanımızın duygu ve düşüncelerinin dile gelme aracı olmuş türkülerimiz. Halkımızın yaşama mücadelesinin dile ve tele yansımasını sağlayan bir ayna, milletimizin gönül bahçesinin gülleridir türkülerimiz. Hamurumuz türkülerle yoğrulur. Mışıl mışıl derin uykulara onun kollarında dalarız. Kahramanlıklarımız efsaneleşir ve bir türküye dönüşür dilimizde. Türküler sevda kokar, türküler hasret kokar, türküler Anadolu kokar, türkülerde memleketimin hüznü, sevinci, üzüntüsü, neşesi vardır” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN SOSYAL YÖNLERİ NE KADAR GELİŞİR İSE DERS BAŞARILARI DA O KADAR ARTIYOR”

“Genç Ozanlar Korosu”nun kurulması hakkında bilgi veren Akyüz, koronun kurulmasında 10 öğrenciyle başladıklarını, daha sonra bu sayının 70’e ulaştığını dile getirerek, “Öğrencilerimizin sosyal yönleri ne kadar gelişir ise ders başarıları da o kadar artıyor. Geçen yıl SBS de Bayburt birinciliğini yakaladık. Yine başka okullarda bu tür müzik çalışmaları yapıldığını öğrendik mutlu olduk. Tarih ve kültür şehri olan Bayburt’umuzun bu tür çalışmalara ihtiyacı olduğunu da biliyoruz. En azından mirası teslim aldığımız Binali Selmanlara, Zakir Peksertlere, Recep Kırıcılara, Remzi Çavıldaklara ve Mustafa Ahıskalıoğlu gibi ağabeylerimize mahcup olmak istemiyoruz. En önemlisi de gelecek nesillere emaneti en güzel şekilde teslim etmek istiyoruz. Haklı olarak ta destek istiyor ve bu çalışmaları herkesten bekliyoruz” diye konuştu.

“BU TÜR PROGRAMLARIN DEVAM EDECEĞİNİN MÜJDESİNİ VERİYORUM”

Okul Müdürü Yusuf Akyüz’ün ardından gecenin düzenlenmesinde büyük katkıları olan Belediye Başkanı Hacı Ali Polat konuşma yaptı. 21 Şubat İlköğretim Okulu “Genç Ozanlar Korosu”nun oluşturulmasını takdirle karşıladığını ve koronun sahneye getirilmesinin arkasında büyük fedakârlıkların olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Polat, “Siz türkü dostları olarak türkü dinlemeye geldiniz. Bu salonu doldurduğunuzdan dolayı da hepinize teşekkür ediyoruz. Siz davete icap ettiğiniz ölçüde biz bu tür programları yapmaya ve icra etmeye, bu tür organizasyonların arkasında olmaya devam edeceğiz. Çünkü biz medeniyeti kökü tarihi asırlara dayanan bir milletiz. Yeni bir yetme devlet değiliz. Kültürümüz asırlarca bir araya gelmiş olan unsurlardan ortaya çıkmıştır. Bunun içinde türkümüz var, şarkımız var, duamız var. Biz türkülerimizden tarihimizi anlıyoruz ve tarihimizi biliyoruz. Her türkünün arkasında bir olay bir hadise var. Bu programı daha öncesinden organize etmiştik. Dün yaşadığımız iki menfur hadiseden sonra erteleyelim mi diye düşündük. Ama dedik ki türkülerimiz yeri geldiği zaman bizleri duygulandırıyor. İskenderun’da menfur bir saldırı sonucu askerlerimizi şehit edenleri lanetliyorum. Gazze’ye merhamet götüren onların acılarını dindirmek adına oraya gidenleri menfur bir saldırıyla karşılayan İsrail’i de lanetliyorum. İnsanlık bunların hakkını bir gün mutlaka verecektir. Doğruyla yanlışı mutlaka ayırt edecektir. İspanya da İspanyollar tarafından işkenceye maruz kalan Yahudileri dedelerimiz nasıl kurtardı ise aynı şekilde İsrail’in işkencelerine maruz kalan Filistinlileri de kurtaracak mutlaka birileri çıkacaktır. Ben gecenizin huzurlu geçmesini diliyorum. Bu tür programların devam edeceğinin müjdesini veriyorum” dedi.

GECEYE HÜZÜN HAKİM OLDU

Konuşmaların ardından 21 Şubat İlköğretim Okulu’nu tanıtan slâyt sunumu yapıldı. Daha sonra öğretmenleri Erdoğan Şahinoğlu şefliğinde sahneye çıkan “Genç Ozanlar Korosu” duygu yüklü türkü ve ilahiler seslendirdi.

21 Şubat İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan “Genç Ozanlar Korosu” söylediği duygu yüklü türküler ve ilahilerle geceye katılan vatandaşlara duygulu anlar yaşatırken, usta Radyo Program Yapımcısı Mehmet Öksüzer, seslendirdiği birbirinden güzel şiirlerle geceye renk kattı. Gecede okul öğrencilerinden Elif Yeşfin Özer, okuduğu “Uyan Baba” şiiriyle vatandaşları hüzünlendirirken, okul öğretmenlerinden Erdoğan Şahinoğlu, Osman Çevik, öğrencilerden ise Duygu Dağlar, Yasemin Çetinkaya ve Mehmet Mustafa Budak solo halinde seslendirdikleri türkülerle geceye ayrı bir hava kattılar.

Gecenin sonunda seslendirdikleri duygu dolu türkü ve ilahilerle Bayburtlulara ayrı bir gece yaşatan “Genç Ozanlar Korosu”na, 21 Şubat İlköğretim Okulu Müdürü Yusuf Akyüz’e ve gecede emeği geçen öğretmenlere Belediye Başkanı Polat tarafından hediye verildi.

“YÜREĞİMİZ BURUK OLMASIYLA BİRLİKTE GENÇ OZANLARIMIZLA DUYGULANDIK”

Genç Ozanlar Korosu’na belgelerini ise Vali Kerem Al ve Garnizon Komutanı Faruk Kayadelen verdi.

Vali Al belgeleri vermesinin ardından yaptığı konuşmasında, duygu dolu bir gece yaşadıklarını belirterek, “Hepinizin bildiği gibi önceki gün gerek ülkemizde gerek coğrafyamızda şehitler verdik. Onları rahmet ve minnetle anıyoruz. Yüreğimiz buruk olmasıyla birlikte genç ozanlarımızla duygulandık, hüzünlendik. Onlar bizim iftihar vesilemizdir. Bizim sanat ve tanıtım elçilerimizdir. Kültür elçimiz oldular. Onlarla iftihar ediyoruz. İlimize gelen Cumhurbaşkanından tutunda diğer devlet yetkilileriyle onları tanıştırma imkânımız oldu. Onları tebrik ediyorum. Gözlerinden öpüyorum. Daha nice buna benzer geceler yaşatmalarını istiyorum. Tabi onların yetişmesinde emeği geçen Erdoğan Şahinoğlu hocamızı tebrik ediyorum. Emeği her türlü saygı ve övgüye değer. Kendileri küçük ama yürekleri büyük sevgili çocuklarımızın başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

GENÇ OZANLAR KOROSU’NDAN MUHTEŞEM KONSER
GENÇ OZANLAR KOROSU’NDAN MUHTEŞEM KONSER
GENÇ OZANLAR KOROSU’NDAN MUHTEŞEM KONSER
GENÇ OZANLAR KOROSU’NDAN MUHTEŞEM KONSER
GENÇ OZANLAR KOROSU’NDAN MUHTEŞEM KONSER
GENÇ OZANLAR KOROSU’NDAN MUHTEŞEM KONSER
GENÇ OZANLAR KOROSU’NDAN MUHTEŞEM KONSER
GENÇ OZANLAR KOROSU’NDAN MUHTEŞEM KONSER
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2010 Perşembe 12:53:05
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 13:25:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?