30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Gıda denetimlerine devam

Bayburt’ta gıda üretimi yapan fırın, lokanta, pastahane gibi işyerleri Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından belirli aralıklarla denetleniyor.


Denetimlerde asgari teknik, hijyen şartları, temizlik kuralları ve çalışanlara ait portör kartları kontrolden geçiriliyor. İşyerlerinde kullanılan kızartma yağlarının kullanılabilir ölçümlerinin de yapıldığı denetimlerde, gerekli hallerde gıdalardan alınan numune örnekleri analize gönderilerek uygunluğu kontrol ediliyor.


Halkın, sağlıklı ortamlarda üretilen gıdaları tüketiminin amaçlandığı kontrollerde, gıda üretim yerleri için üretim izni belgesi verilirken,gıda satış vetoplu tüketim yerleri için ise işyeri kayıt belgesi veriliyor.


Öte yandan, Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şubesi 5179 sayılı Gıdaların Üretimi Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin değiştirilerek kabulü hakkında kanun ve Gıda Güvenliği ve Kalitesinin Denetimi ve Kontrolüne Dair Yönetmelik kapsamında,il müdürlüğünde bir toplantı düzenleyerek ilde hizmet veren ekmek üretimi yapan 22 fırın işletmesi yöneticisine bilgi verildi.

Toplantıda; gıda güvenliğinin temini için birincil üretim aşaması dahil olmak üzere, üretim, satış ve tüketime sunma aşamalarında asgari teknik ve hijyenik koşulların sağlanması konusunda işyeri yetkilileri bilgilendirirken karşılaşılan sorunlar üzerinde de bilgi alış-verişinde bulunuldu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2008 Cuma 14:03:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?