2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Gölet çalışmaları sürüyor

BAYBURT’TA GÖLET ÇALIŞMALARI SON HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Doğu Karadeniz bölgesinin sulanabilir en büyük arazisine sahip olan Bayburt göletlerle verimini ve gelirini artıracak.

Bayburt'un gelişmesinin tarım ve hayvancılıkla olacağını belirten Bayburt Valisi Kerem Al, il’in su kaynaklarının daha verimli ve faydalı bir şekilde kullanılabilmesi için başlattığı gölet yapımı çalışmaları hızla devam ediyor.

Bayburt merkeze bağlı Gezköyü ve Yedigözeler köyünde yapımına başlanan sulama göletleri büyük bir hızla devam ediyor. Çalışmaları yakından takip eden ve sık sık gölet alanlarına giden Bayburt valisi Kerem AL; yetkililere yıl sonuna kadar iki göletin tamamlanarak hizmete girmesi için çalışmalarını aralıksız devam ettirmeleri talimatını verdi.

Yapılan son iki göletle Bayburt’un tarım arazilerinin büyük bir bölümünün sulama ihtiyacının giderileceği, böylelikle çiftçilerin arazilerinden daha fazla ürün almaları sağlanması amaçlanıyor.

Bayburt Valiliğinin başlattığı göletleşme çalışmaları, çiftçiler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanıyor. Bayburt’un gelişmesi için yapılacak en güzel yatırımlardan birinin sulama ihtiyacının giderilmesi için gölet yapım çalışması olduğunu belirten çifçiler, böylelikle tarım ve hayvancılığın daha üst seviyelere gelerek çiftçilerin gelir seviyelerinin yükselmesine büyük katkı sağlayacağını belirttiler.

BAYBURT’TA GÖLET ÇALIŞMALARI SON HIZIYLA DEVAM EDİYOR
BAYBURT’TA GÖLET ÇALIŞMALARI SON HIZIYLA DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 10:17:04
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 15:05:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?