19
Mayıs
2024
Pazar
BAYBURT

Gül'e 'Gesi bağları' sürprizi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bayburt Belediyesi'ni ziyaret ederek Başkan Hacı Ali Polat'tan çalışmaları ve sorunlar hakkında bilgi aldı.

Bayburt gezisini sürdüren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, yöreye has ihramdan yapılmış yatak örtüsü ile Osmanlı döneminde kentte kurulan 'Fakiri Dilendirmezler Cemiyeti'nin bir panosunu hediye etti.

İhramdan yapılmış yatak örtüsünü inceleyen Cumhurbaşkanı Gül, "Bunların okulunu açmak lazım. Buradaki vatandaşları bu konuda yetiştirmek için öğretmenler getirip, üreteceğimiz ürünleri yurtiçi ve yurtdışına pazarlamamız gerekiyor" dedi.

Belediye ziyaretinden çıkışta Cumhurbaşkanı Gül'ü karşılayan 72 yaşındaki Zahire Bilen, Gül'e sarıldı. Cumhurbaşkanı Gül ve Sağlık Bakanı Prof.Dr. Recep Akdağ'a sarılan Zahire Bilen, hasta olduğunu belirterek, tedavisi için yardımcı olmalarını istedi. Yaşlı kadının ismini alan Sağlık Bakanı Akdağ, sağlık sorunlarıyla ilgileneceklerini söyledi.

GESİ BAĞLARI TÜRKÜSÜNÜ DİNLEDİ
Bayburt Konağı'nda öğlen yemeği yiyen Cumhurbaşkanı Gül, 21 Şubat Kurtuluş İlköğretim Okulu bağlama grubu ve korosunu ayakta dinledi. Koronun ilk parçası 'Gesi Bağları' türküsünü dinleyen Gül, "Dinlediğim en güzel Gesi Bağları türküsüydü" ifadelerini kullandı.

Koroda yeralan çocuklara dönen Gül, "Gazetelerde okudum, ikinci bir parçanız da vardı. Onu okumayacak mısınız'' diye sordu. Çocuklar, ikinci parça olarak 'Türkiyem'i okuyarak Cumhurbaşkanı Gül'ün talebini yerine getirdiler.  Koronun türküyü tamamlamasından sonra Gül'ün, ''Üçüncü parçanız var mı'' sorusu üzerine çocuklar, Aşık Veysel'in 'Uzun ince bir yoldayım' türküsünü seslendirdiler. Çocukları büyük bir dikkatle dinleyen Gül, "Kim demiş Bayburt'ta senfoni orkestrası olmaz, diye. Bakın işte bu da Bayburt'un senfoni orkestrası" değerlendirmesi yaptı.

Daha sonra çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Cumhurbaşkanı Gül, Bayburt Konağı'nda öğle yemeğini yedikten sonra üniversiteyi ziyaret etti.  Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, ziyaret anısına Cumhurbaşkanı Gül'e resmi işlenmiş bakır tepsi ile üniversitenin amblemi bulunan plaket verdi.

Burada kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, "Yeni kurulan bir üniversitesiniz, biliyorum. İnanıyorum çok kısa sürede önemli mesafe alacaksınız. Bu azim ve isteği sizde görüyorum. Biz de yeni üniversiteleri kalkındırmak için elimizden geleni yapacağız" ifadelerinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, üniversite ziyaretinden sonra Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret etti. Bu ziyarete basın mensupları alınmadı.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 23:51:34
Güncelleme :23 Temmuz 2009 Perşembe 00:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?