2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Gurbetten sılaya vefa örneği

GURBETTEN SILAYA VEFA ÖRNEĞİ

İstanbul’daki İğdir Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, kendi köylerine camii ve çok amaçlı müştemilat yaptırarak vefa örneği gösterdiler.

İstanbul’daki İğdir Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, dışarıdan hiçbir yardım almadan kendi köylerine camii ve çok amaçlı müştemilatı kazandırarak örnek hizmete imza attı.

Bayburt merkeze bağlı İğdir köyünde 2006 yılında temeli atılan camii ve çok amaçlı müştemilatı İğdir köyünün İstanbul’da bulunan derneğinin gayretli ve fedakar çalışmaları ile bitirildi.

İstanbul’daki İğdir Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Yazıcı ve yönetim kurulu üyeleri, köylerine yaptıkları bu hizmetten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm dernek üyelerine ve daha önceki dernek başkanlarına teşekkür etti.

Dernek Başkanı Abdullah Yazıcı yaptığı açıklamada, böyle bir hizmeti dışarıdan yardım almadan bütün gayretleri ve kendi imkânları ile yaptıklarını belirterek, “İstanbul’da bulunan derneğimizin üyeleri ile bir araya gelerek köyümüzün uzun zamandan beri büyük bir ihtiyacı olan yeni cami ve diğer hizmet binasını yaptırmak için ortak bir karara vardık. Bütün dernek üyelerimiz böyle bir hizmeti yapmaktan mutlu olacaklarını dile getirdiler ve onların fedakârca çalışmaları sonucu köyümüze bu eseri kazandırdık. Burada harcanan bütün masraflar derneğimiz tarafından karşılandı. Köyümüze Camii’nin yanı sıra lojman, çok amaçlı salon, yemekhane, gasilhane, wc ve abdesthane kazandırdık. Bu hizmeti yaparken doğduğumuz topraklara vefa borcunu ödeme düşüncesi, bize ilham kaynağı oldu. Derneğimizin büyük gayretleri sonucu köyümüze kazandırdığı bu hizmetin, diğer köy derneklerimize de örnek olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Köylerine yeni yapılan caminin ibadete açılmasından ve diğer ek binanın hizmete başlamasından dolayı son derece mutlu olduğunu söyleyen köy sakinlerinden 80 yaşındaki Fikri amca, köylerini yeni bir camiye kavuşturduğu için Allah’a hamdettiğini dile getirerek, vefa örneği göstererek böyle bir hizmete imza atan İstanbul’daki İğdir Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı ve üyelerine teşekkür etti.

GURBETTEN SILAYA VEFA ÖRNEĞİ
GURBETTEN SILAYA VEFA ÖRNEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 09:37:00
Güncelleme :1 Ekim 2010 Cuma 18:19:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?