2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Hacı Şaban Efendi adına panel

HACI ŞABAN EFENDİ ADINA PANEL DÜZENLENECEK

Bayburt’un manevi şahsiyetlerinden Hacı Şaban Efendi düzenlenecek panel ile anılacak.

“Vefatının 18. yıldönümünde Hacı Şaban Efendi ve Tasavvuf” konulu panele Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Prof. Dr. İsa Çelik ve Bayburt Eski Milletvekili Bahaddin Elçi konuşmacı olarak katılacaklar. Panel, 18 Eylül Cumartesi saat 19.00’da Şairzihni Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Vefatının 18. yıldönümü dolayısıyla adına düzenlenen panel ile anılacak olan Hacı Şaban Efendi Hazretleri, Son devrin veliler halkasından; İlme, âlime, ahlâka, ibadete büyük önem veren, kul hakkı, ana-baba hakkı başta olmak üzere dinimizin ana prensiplerini yaşayıp etrafına aktaran sadık bir Allah dostu, çok zengin bir gönül ehliydi. 1901 yılında Bayburt’ta dünyaya gelen 1992 yılında Hakk’ın rahmetine kavuşan Rufa-i tarikatı mürşidi gönül ehli Hacı Şaban Efendi tasavvuf alanında önemli bir yayın olan Burhan Dergisi organizesinde vefatının 18. yılında Bayburt’ta bir panelle anılacak.

Panele tasavvuf alanında önemli bir otorite kabul edilen akademisyenlerin katılacağı ve tasavvuf hakkında bilinmesi gerekenleri Hacı Şaban Efendi’nin tasavvuf düşüncesi ilmi bir platformda anlatılacak. Panelle toplumdaki tasavvuf anlayışının doğru bir zemine bina edileceği belirtiliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2010 Perşembe 12:18:02
Güncelleme :16 Eylül 2010 Perşembe 16:42:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?