29
Mayıs
2024
Çarşamba
BAYBURT

Hanımlar sertifikalarına kavuştu

Ana Kız Okuldayız Okuma Yazma Öğretimi Kampanyasına katılan kursiyerlere belgeleri törenle verildi.

Törene Bayburt Valisi Kerem Al’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Harmancı, daire amirleri ile kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
Milli Eğitim Müdürü Süleyman Harmancı, okuma yazmanın önemini anlattı. Harmancı, “Günümüzde eğitim öğretime önem ve öncelik verilmesi herkes tarafından bilinmesine rağmen ülkemizin bazı kesimlerinde olduğu gibi ilimizde de azda olsa bazı ailelerin kız çocuklarının eğitime anne babalar tarafından yeterince önem verilmediği görülmektedir. İlk emri ‘oku’ olan bir dinin mensupları olarak kadınların yetişkin bireyler olmaları, kendilerini ifade edebilmeleri, toplumsal ihtiyaçlarını bağımsızca karşılayabilmeleri, okuma yazma becerisi kazanmaları ile mümkündür. İnsanın hayat boyu öğrenmenin üzerine inşa edildiği en temel becerilerden biride okuma yazmadır. Dinleme, anlama, kendini ifade etme, sağlıklı iletişim kura bilme becerileri de okuryazarlıkla doğrudan ilişkili olduğu bilimsel araştırmalarla belirlenmiştir.”dedi.


Bayburt’ta 2007 yılı Adrese Dayılı Nüfus sayımı sonuçlarına göre okuma yazma bilmeyen 6 bin 859 kişi bulunduğunu vurgulayan Harmancı, Bunların ağırlıklı bölümünün 50 yaş ve üzeri kişilerden oluştuğunu belirtti. Harmancı, hedeflerinin 4 yıl içinde bu insanlarımızın çoğunu okur-yazar yapmak olduğunu bildirdi.
Kursiyerler adına konuşan 70 yaşındaki Zeynep Memiş, okuma yazma öğrenmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Törende daha sonra kursiyerlere belgeleri verildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 17:55:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?