2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Hayaller Köydes ile gerçek oldu

5355 Sayılı Mahalli İdareler Kanunun 11. maddesi gereğince, Birlik Meclisi olağan dönem sonu Meclis toplantısı Bayburt Valisi Musa Küçükkurt başkanlığında Bayburt Kültür Merkezi'nde toplandı.

KÖYDES projesi toplantısına Bayburt Valisi Musa Küçükkurt, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziyeddin Babacan, İl Genel Meclis Başkanı Yakup Genç ve köy muhtarları katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Bayburt Valisi Musa Küçükkurt açılış konuşmasını yaptı.

Küçükkurt "Mustafa Kemal Atatürk bizlere bir hedef koydu. Bu hedef çağdaş uygarlığı yakalama mücadelesiydi. Çağdaş uygarlığı yakalama; büyük bir gayret, büyük bir çalışma ve milletimiz insalarına yapılan yatırımla mümkün olabilir. Onun için bu ülke 84 yıl içinde büyük yol aldı. Bayburt vilayetide büyük mesafeler katetti. Bu sorumlulukla halkımızın refahı için ,yaşanabilir bir il, bir köy için altyapısı ve sosyal hizmetleri tamamlanmış iyi bir yaşam kalitesi sunmayı ve gelceği yakalamış bir ülke ve il haline getirmenin gayreti ve çabası içindeyiz. KÖYDES projesi taşrada yapılan büyük bir gayrettir. Cumhuriyetimizin en önemli projelerinden biridir. 2008 yılı için hükümet bu projeye 2 katrilyon lira bütçe ayırmış ve tüm illere dağıtılacaktır. Bayburt ili gerçekleştirdiği projelerle övgüye maruz kalmıştır ve Türkiye de ilk 2'deki ildir. İlimizde yapılan hizmetler bir zamanlar hayaldi, ama Köydes ile gerçek oldu. Bu projenin başarılı olmasında ki en büyük etken birlik ve beraberlik içinde hareket etmemizdir."dedi.

Küçükkurt, daha sonra şunları söyledi:"Bayburt'da yapılması gereken içme suyu ve asfaltlama projesi hemen hemen bitti.2007 yılında ilimizde 200 kilometre 1. kat ,160 kilometre ise 2. kat olmak üzere 360 kilometre yol asfaltlanması yapılmıştır. Tüm köylerimizin yüzde 95'i asfalta kavuşmuştur. Bundan 3 yıl önce "Valim bizi çamurdan kurtar" diyen muhtarlarımız, şimdi köylerinin başka ihtiyaçlarını dile getiriri oldular.Bundan sonraki amacımız insanlarımızın cebine girecek paraya vesile olacak işler yapmaktır. Bununda yolu, sulama hususundaki eksikliklerimizi gidermektir.2008'deki hedefimiz sulama ve elektrikteki eksikliklerimizi gidermek olacaktır.Bu eksikliklerimizi tamamladıktan sonra Bayburt'da göç olayı azalacaktır.İnşallah ilerde göç almaya başlayacaktır.19 Kasım 2007 tarihinde Avrupa Delegasyonu ilimizi ziyaret edecek ve yapılanları inceleyeceklerdir.Gögsümüzü gererek sizlerle beraber başardığımız tüm işleri bu delegasyona sunacağız"şeklinde konuştu.
Vali Küçükkurt'un konuşmasından sonra 2008 de yapılacak projelerin 460 bin YTL'lik tahmini bütçesi olduğu açıklandı.

Daha sonra Meclis Başkan Vekili ve katip üyeleri seçimi yapıldı.52 oyla İlhami Memiş Meclis Başkan Vekili, 48 oyla Celal Coşkun, 38 oyla Fikret Akbaş katip üye seçildi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 18:31:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?