4
Mayıs
2024
Cumartesi
BAYBURT

Hem iş hem ev sahibi oldu

Bayburt’ta geçici işlerde çalışarak, biri engelli üç çocuğuna bakmaya çalışan baba, birer gün arayla İŞKUR ve TOKİ tarafından yapılan kura çekimlerinde hem iş hem de ev sahibi olmaya hak kazandı

Bayburt’ta geçici işlerde çalışarak, biri engelli üç çocuğuna bakmaya çalışan baba, birer gün arayla İŞKUR ve TOKİ tarafından yapılan kura çekimlerinde hem iş hem de ev sahibi olmaya hak kazandı.

Merkeze bağlı Masat köyünde eşi ve üç çocuğuyla yaşarken, 8 yaşındaki fiziksel engelli oğlunun tedavisi ve eğitimini daha rahat sürdürebilmek için 4 yıl önce ailesiyle şehir merkezine taşınan Suat Kacır (35), sürekli bir işi olmadığı için ailesinin geçimini inşaatlarda çalışarak ya da garsonluk yaparak sağlıyordu.

İş bulmak ümidiyle bir süre önce İŞKUR Bayburt İl Müdürlüğü’ne müracaat eden Kacır, yürütülen proje kapsamında kentteki okullarda temizlik elemanı olarak istihdam edilmek üzere yapılacak işçi alımı kurasını kazandı. 15 Eylül’de engelli oğlu Abubekir’in eğitim gördüğü Bayburt İlköğretim Okulu’nda işe başlayacak Kacır, böylece iş sahibi oldu.

Tuzcuzade Mahallesi’nde kiralık bir evde yaşayan Kacır ailesi, bir süre önce Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Şingah Mahallesi’nde ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yaptırılan 67 metrekarelik 2 1 konutlara başvurmuştu. Suat Kacır’ın iş sahibi olmasından bir gün sonra noter huzurunda yapılan kura çekiminde TOKİ tarafından yaptırılan 340 konuttan biri Kacır ailesine çıktı. Böylece, zaman zaman geçici işlerde çalışarak ailesinin geçimini sağlamaya çalışan Suat Kacır, birer gün arayla İŞKUR ve TOKİ tarafından yapılan kura çekimlerinde hem iş hem de ev sahibi olmaya hak kazandı.

-”Önce işim, ardından da evim oldu”-

Suat Kacır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önce işinin, ardından da evinin olduğunu belirterek, büyük mutluluk yaşadığını söyledi.

İŞKUR ve TOKİ kuraları ile hayata yeniden bağlandığını ifade eden Kacır, ”Hayat artık bana ve aileme gülümsedi. Önce İŞKUR kuraları çekildi,şansım iyi gitti ve kurada ismim çıktı. Sonra devletin Bayburt’ta yaptırdığı TOKİ konutlarının kuraları çekildi. Orada da şansım iyi gitti ve daire sahibi olmaya hak kazandım” dedi.

Sürekli bir işi olmadığı için ev kirasını ödemekte zorlandığını dile getiren Kacır, ”Ev sahibi olacağım için çok mutluyum. Başbakanımıza, TOKİ Başkanına, Bayburt Milletvekilimize ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum, çok mutluyuz. Allah’ın izniyle iki gündür işlerim hep yolunda gitti. Önce işim, ardından da evim oldu” diye konuştu.

Meningomyelosel (omuriliğin ve omurilik sıvısının doğuştan dışarıya kese şeklinde çıkması) hastası olan oğlunun yürümekte sıkıntı yaşadığını, bu nedenle de yanında birine ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Kacır, ”Bu nedenle oğlumun eğitim gördüğü okulda çalışacak olmam bizim için ayrı bir şans” dedi.

Kacır, oğlu ile sürekli ilgilenmek zorunda olduğu için girdiği işlerde uzun süre çalışamadığını ifade ederek, ”Şimdi oğlumun okuduğu okulda çalışacağım. Devletimize, Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve İŞKUR Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2012 Cuma 17:15:36
Güncelleme :31 Ağustos 2012 Cuma 17:17:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?