19
Mayıs
2024
Pazar
BAYBURT

Hemşireler Günü kutlandı

Hemşireler Haftası Bayburt’ta düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Bayburt Sağlık-Sen Temsilciliği tarafından Beyzade düğün salonunda organize edilen düzenlenen programa Belediye Başkanı H.Ali Polat, Devlet Hastanesi Baştabibi Opr. Dr. Asim Albayrak, baştabip yardımcıları Dr. Yavuz Yazıcı, Dr. Zülkarni Özbek, sağlık çalışanları ve Bayburt Memur-Sen Konfederasyonu yöneticileri ile davetliler katıldı.


Hemşireler Haftasıyla ilgili bir konuşma yapan Bayburt Sağlık-Sen İl Temsilcisi Fikret Lökoğlu, hemşireliğin güç çalışma şartlarını gerektiren, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslek olduğunu söyledi. Lökoğlu; “Hemşire din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır. Bu nedenle sevgiden, şefkatten, disiplin ve ciddiyetten uzak bir kişinin bu mesleği icra etmesi mümkün değildir. Çünkü hemşire, sağlığı yerinde olmayan, yardıma muhtaç insanlara hizmet vermektedir.

Bu yönü düşünüldüğünde, hemşirelerin, hem eğitim açısından hem de psikolojik, sosyal ve ekonomik açıdan desteklenmesi gereken bir meslek gurubu olduğu ortaya çıkmaktadır.”dedi.
Düğün salonundaki programda konuşmaların ardından hemşireler aileleriyle birlikte müzik eşliğinde eğlendiler

İha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 12:23:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?