26
Mayıs
2024
Pazar
BAYBURT

Her şey Çoruh için!

Bayburt'ta, ısı yalıtımı için daha önce evini buzdolabı kapaklarıyla kaplayan Nabi Melekoğlu, şimdi de Çoruh Nehri'nin kirletilmesinin önüne geçebilmek için pet şişelerden yaptığı sal ile nehir üzerinde gezindi.

Melekoğlu, Çoruh Nehri'nin pet şişelerden arındırılması ve kirletilmemesi için başlattığı "Çoruh bekçi ile değil sevgi ile korunur" temalı proje kapsamında önce nehir çevresinde temizlik yaptı daha sonra atık pet şişelerle hazırladığı sal üzerine çıkarak Çoruh Nehrindeki kirliliğe dikkati çekti.

Fransız Canal+ kanalının da bir belgeselde kullanmak üzere çekimlerini yaptığı etkinlikte Melekoğlu, üzerinde hem Türkçe hem de Fransızca "Çoruh bekçi ile değil sevgi ile korunur. Çoruh'una sahip çık" yazılı bez bulunan sal ile Çoruh'un kirletilmesi karşısında toplumsal duyarlılık oluşturmaya çalıştığını söyledi.
Daha önce ısı yalıtımı yaparak çevreye daha az zarar veren "buzdolabı kapaklarıyla kaplanan evi" ortaya koyduğunu anımsatan Melekoğlu, bu haberi alan Fransız televizyon ekibinin de Çoruh Nehri için hazırladığı projeye destek vermek amacıyla kentte bulunduğunu belirtti.

Kurban Bayramının son günü doğanın da bayram yapabileceği düşüncesiyle Çoruh'ta temizlik yaptıklarını dile getiren Melekoğlu, şunları söyledi: "Çevreyi bekçi ile değil sevgi ile koruyacağımıza inandığımız için bu şekilde devam ettik. Umut ediyorum ki bundan sonra mesajımızı daha geniş kitlelere ulaştırırız."

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2011 Çarşamba 16:08:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?