2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

HES'te çalışmalar tam gaz

GENÇOSMAN HİDROELEKTRİK SANTRALİ

Gençosman Hidro Elektrik Santrali’nin Bayburt Belediyesine bedelsiz olarak devredilmesinin ardından çalışmaların bütün hızıyla devam ettiğini bildirildi.

Belediye Başkanı H. Ali Polat, geçtiğimiz hafta Bayburt’a gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’ndan da gerekli desteği aldığını belirterek, “Harita alımlarımızı ve ÇET raporumuzu aldık. EPDK’ya müracaatımız yapılmış durumdadır” dedi.

Bayburt Belediyesi’ne ait Gençosman HES’in ürettiği elektriğin TEDAŞ tarafından nasıl alınacağına dair EPDK’nın TEDAŞ’a yazmış olduğu yazıya TEDAŞ cevap yazısını gönderdi. Bu projenin kredilendirilmesi konusunda İller Bankası ile görüştük. Kredi konusunda da bir sıkıntımız yoktur. Bayındırlık ve İskan Bakanımız Sayın Mustafa Demir’le görüştüm. Bu konuyu kendisine arz ettim. Kredi konusunda tıkanırsan yardım edebilirim. Şu anda bir sıkıntımız yoktur. Bizim hesabımıza göre 2-3 ay içerisinde lisansımızı alırız. Lisansımızı aldıktan sonra da kredimizi alır ve inşaatımızı başlatırız. Yani bu sene inşallah inşaatımıza başlayacağız. Bu konuda herkesten iyi niyetle dua bekliyoruz. Yaptığımız zaman Bayburt menfaatini görecek. İller Bankası’ndan gelen para kadar Bayburt Belediyesi’nin kasasına para aktarılacak. Şu anda önünde hiçbir engel yoktur. Siyaseti bir kenara bırakalım, İdeolojileri bir kenara bırakalım. Duygusallığı bir kenara bırakalım. Bayburt’a Bayburt Belediyesi’nin tarihinde en akıllı, en mantıklı en rantabl bir projedir.” diye konuştu.

GENÇOSMAN HİDROELEKTRİK SANTRALİ
GENÇOSMAN HİDROELEKTRİK SANTRALİ
GENÇOSMAN HİDROELEKTRİK SANTRALİ
GENÇOSMAN HİDROELEKTRİK SANTRALİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 09:58:00
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 12:31:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?