1
Mayıs
2024
Çarşamba
BAYBURT

Hisarcıklıoğlu: Devir pazarlama devri

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bayburt'ta düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, her ilin marka değerlerini ön plana çıkarması gerektiğini söyledi.

Bayburt 13. Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni kapsamında, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası'nın organizasyonunda Bayburt 1. Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Paneli yapıldı. Bayburt Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, AK Parti Milletvekili Ülkü Güney, eski Bayburt Valisi ve halen Çankırı Valisi olan Ali Haydar Öner, Belediye Başkanı Bekir Çetin, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, daire müdürleri, bazı illerin Ticaret ve Sanayi Odası başkanları, akademisyenler, işadamları ve vatandaşlar katıldı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, konuşmasında milletvekillerine sahip çıkılmasını gerektiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, yetişmiş eleman bulmakta sıkıntı çektikleri için TOBB Ekonomi Ticaret Üniversitesi'ni kurduklarını anlattı. Günümüzün verimlilik çağı olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

"Yarın bu taşı bulamazsınız. Bu Allah'ın bir nimeti. Aslında siz marka yapmasını da biliyorsunuz. Kim söylemiş, nasıl söylemiş bilmiyorum ama bir söz var 'Bayburt, Bayburt olalı böyle zulüm görmedi' diye. Bununla kalmamalı, buna ilaveler yapmalısınız. Buna misafirperverliğiniz, tarımınız, taşınız eklenmeli. Çünkü devir pazarlama devri." Hisarcıklıoğlu, herkesin yaptığı işin hesabını vermesi gerektiğini hatırlatarak, "Hesabı vermeliyim ki, hesap sorabileyim. Hesabını soramadığımız işin sahibi olamayız" diye konuştu.

Bayburt Valisi Musa Küçükkurt da panelin açılışında yaptığı konuşmada, "Bayburt'ta güzel şeyler oluyor. Bu güzelliklerin artarak sürmesi için şenlikler vesilesiyle, ilimize gelmiş hemşehrilerimizin ve burada yaşayan vatandaşlarımızın Bayburtumuz'a daha çok sahip çıkmalarını bekliyoruz. Kendisi küçük bir vilayet olmasına rağmen adı ve kapasitesi çok büyük, pek çok değerli evlada sahip bir il olduğunu herkes biliyor. Bayburt Valisi olarak ben yatırım yapacak olanlara her türlü kolaylığı sağlama konusunda üzerimize ne düşüyorsa onu yapmaya hazır olduğumuzu buradan açıkça ilan ediyorum. Gerçekleştirmekte olduğumuz bu sempozyumun; yeni bir atılımla kalkınma hamlesine girişmiş, istihdam alanları artmış, insanlarımızın doğdukları yerlerde doymalarının sonucu göçün önlendiği, refah düzeyi yüksek bir Bayburt özlemimizin giderileceği günlerin de başlangıcı olmasını diliyorum" dedi.

Panel sonrasında, ayrıca il genelinde kurumlar ve gelir vergisinde en çok meblağı ödeyen kişi ve kurumlar Ticaret Odası'nca plaketle ödüllendirildi. Törende Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na Bayburt saat kulesini simgeleyen bir teşekkür plaketi sundu. Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin de Hisarcıklıoğlu'na Dede Korkut Şöleni plaketi verdi. Törene katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile diğer davetliler de, rekortmen mükelleflere plaketlerini verdi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 18:59:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali IP: 81.215.87.xxx Tarih : 3.08.2007 08:36:19
iyi günler; Sayın başkan öyle güzel anlatıyorki her şey süt liman sanki. Vatandaşın konuşmasına dahi tahammülü yok ancak kendisi söylediği ve % 60 lara varan protestolü senetler, paranın dönmediği bir ortamda tuzu kuru.Şurası unutulmamalıki krize gidiyor Türkiye ancak iş aleminin keyfi yerinde ama açlık işsizlik diz boyu neden bunlar unutulmuyor.Çünkü zenginler mutlu da ondan.Mutsuzluk halk ta.