2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

İçme suyu problemi tarihe karışıyor

İÇME SUYU PROBLEMİ TARİHE KARIŞIYOR

Bayburt’ta Kasım ayında açılışı yapılacak olan yeni su isale hattında çalışmalar devam ediyor. Ayrı bir güzergâh üzerinden gelen yeni isale hattındaki çalışmaların sona ermesi ile birlikte şehrin içme suyu bu hattan gelecek.

Şehrin su ihtiyacını karşılayan eski isale hattında dün meydana gelen arızandan dolayı şehirde su kesintisi yaşandı. Problemi hızlı bir şekilde çözmek amacıyla arıza mahallinde Belediye ekipleri ile birlikte bulunan Belediye Başkanı H. Ali Polat, çalışmaları yerinde inceledi.

Şu anda şehrin su ihtiyacını karşılayan eski isale hattında zaman zaman yaşanan problemler neticesinde su kesintilerinin olduğunu, yeni isale hattının devreye girmesi ile birlikte bu kesintilerin tarihe karışacağını belirten Belediye Başkanı H. Ali Polat, yaptığı açıklamada, “Biz geçen yıl ki çalışmamızla sadece su isale hattının ihalesini yaptırmadık, aynı zamanda su isale hattının güzergâhını da değiştirdik.

Şu anda bulunduğumuz nokta dilenci boğazıdır. Dilenci boğazında da kaynak aynı yerde olduğundan dolayı mecburen iki hat birleşiyor. Eski hat ile yeni hat paralel gitmek zorunda kalıyor. Bu hatlar bazen de çakışıyor. Ve bizim eski hattın işletme projesi olmadığından dolayı da tam noktasını tespit edipte şu andaki noktasını yapan firmaya şu noktada boru var diyemediğimizden dolayı da eski hatla yeni hat bazen çakışıyor ve istemeden bazen patlamalar oluyor” dedi.

İsale hattında meydana gelen arızadan dolayı su kesintisinin olduğunu, bu konuda Belediyemiz ekipleri ile birlikte gereken çalışmaları hızla yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı Polat, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“6 Milyon 250 bin TL’lik projemiz şu anda işliyor. Şu anda şehre su vermek için çalışıyoruz. Biz şu anda Masat’tan bir hat ile Bayburt’un suyunu yumuşatıyoruz. İkinci bir hat üzerine çalışıyoruz. Bu konuda da Helva köyü sınırlarından bir su kaynağı tespit ettik. Eğer oradan çıkan suyu da Masat’tan gelen suya katıp şehre verebilirsek şehrin suyunun kireç oranı da normal seviyelere düşmüş olacak. Benim hedefim Masat’tan ve Helva’dan bulduğumuz suyu yeni çelik boru hattımızdan şehrimize vermektir. Eski hattı da başka amaçlar için kullanmayı planlıyoruz. Bu şehrin meselelerini gerçekten biliyoruz, çözüm yollarını da biliyoruz. Çözüm adına da atmamız gereken her adımı atıyoruz. Vatandaşlarımız kesintinin sebebiyle birlikte bize kızacaksa kızsınlar. Biraz sabretsinler. Evet, su kesildi ama 30 yıllık hatlardan su geliyor desinler. Eğer ben yapmam gerekeni yapmıyorsam ilk önce ben kendimi suçlarım. Ama ben vicdanen rahatım. Bu şehre hizmet etmenin de mutluluğunu yaşıyorum. Eğer önümüzdeki 3,4 gün içerisinde eski hattımızda bir patlama olmaz ise daha sonra da su kesintisiyle karşılaşmayız. Arızayı giderdikten sonra ancak 6,7 saat sonra şehrimize su verebiliyoruz. Çünkü hat birden su vermeyi kaldırmıyor. Başka arızalar vermesin diye tahliyelerden havasını almak suretiyle suyu şehre veriyoruz. İnşallah çoğu gitti azı kaldı.”

İÇME SUYU PROBLEMİ TARİHE KARIŞIYOR
İÇME SUYU PROBLEMİ TARİHE KARIŞIYOR
İÇME SUYU PROBLEMİ TARİHE KARIŞIYOR
İÇME SUYU PROBLEMİ TARİHE KARIŞIYOR
İÇME SUYU PROBLEMİ TARİHE KARIŞIYOR
İÇME SUYU PROBLEMİ TARİHE KARIŞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2010 Pazartesi 13:09:02
Güncelleme :20 Eylül 2010 Pazartesi 14:25:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?