2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

İki kardeşin yaşam savaşı

İKİ KIZ KARDEŞ ÇÖP EVDE YAŞIYOR

Bayburt'un Tuzcuzade Mahallesi'nde ikamet eden Nezahat(62) ve Semahat Ardahanlı(70) kardeşlerin durumu görenlerin yüreklerini dağlıyor.

Eski ve yıkık evlerinde hayat mücadelesi veren iki kardeşin sık sık hastalanarak hastaneye gitmeleri yaşadıkları dramın boyutunu gözler önüne seriyor. Bayburt Devlet Hastanesi'nde Ardahanlı kardeşlerin sağlık durumuyla yakından ilgilenen hastane çalışanları iki kardeşin yaşadıkları ortamın sağlıklı olmadığını belirterek, kendilerine yardım edilmesinin faydalı olacağını dile getirdiler.

Hastanedeki tedavilerinin ardından basın mensuplarına yaşadıkları evi gezdiren Nezahat Ardahanlı, adeta "çöp ev" görüntüsünde olan evlerinden başka gidecek bir yerleri olmadığını belirterek, "Kış geldiğinden beri sobamızı yakmadık. Bugüne kadar başkalarının kapısında ısınıp tekrar eve geliyorduk. Ablam birkaç gün önce rahatsızlanmış komşularımız ablamı hastaneye kavuşturmuşlar. Ben de onunla beraber kalıyorum. Zaten ablamın da sağlık durumu iyi değil. Ciğerlerinden ve kalbinden rahatsız. Ablam da ben de

artık daha iyi bir ortamda, tuvaleti, banyosu olan bir evde yaşamak istiyoruz" diye konuştu.

Abla Semahat Ardahanlı ise bir an önce sağlığına kavuşmak istediğini ifade ederek, yetkililerden yardım beklediklerini söyledi. Ardahanlı kardeşlerin durumuyla yakından ilgilenen Bayburt Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Yavuz Yazıcı da şunları söyledi:

"Hastalarımızdan Semahat Ardahanlı 7 Ocak 2010'da, kalp çarpıntısı şikayetiyle hastanemiz acil servisine başvurmuş. Doktorumuz hastayı muayene ettikten sonra kardiyoloji uzmanıyla görüştükten sonra aynı gün servise yatırılmış. Hastamız kalp yetmezliği ve akciğer sorunu nedeniyle hastanemizde yatıyor. Doktorumuz da hastamızın her gün düzenli olarak muayenesini ve tedavisini sürdürüyor. Elimizden geldiğince onlara hizmet vermeye çalışıyoruz."

Nezahat ve Semahat Ardahanlı kardeşlere imkanları ölçüsünde yardım eden komşuları Bünyamin Melekoğlu ise "Zor durumda olan komşularımıza elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Bu sahipsiz ve yardıma muhtaç insanlara uzanacak olan ve yardım desteğinde bulunacak olan her kurum ve kişiye minnettar oluruz" dedi.

İKİ KIZ KARDEŞ ÇÖP EVDE YAŞIYOR
İKİ KIZ KARDEŞ ÇÖP EVDE YAŞIYOR
İKİ KIZ KARDEŞ ÇÖP EVDE YAŞIYOR
İKİ KIZ KARDEŞ ÇÖP EVDE YAŞIYOR
İKİ KIZ KARDEŞ ÇÖP EVDE YAŞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 09:58:02
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 10:20:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?