2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

İş adamından yüksekokul sözü!

BAYBURTLU İŞ ADAMINDAN YÜKSEKOKUL SÖZÜ

Bayburt’ta daha önce Demirözü ilçesine lise ile öğrenci yurdu yaptıran işadamı Mustafa Köseoğlu, şimdi de yüksekokulu ve yurt yaptırma sözü verdi.

Demirözü’ne yaptırmayı düşündüğü yüksekokul ve yurt için Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu ile görüştüğünü söyleyen işadamı Mustafa Köseoğlu yaptığı açıklamada, “Bayburt Üniversitesi Rektörüyle görüştüm. Onların bir tip projeleri var. Ben bu tip projelerini yapmıyorum. Kendim proje hazırlattırıyorum. Yeni bir proje yaptıracağım. Yüksek sağlık okulu bir de yanında yurt yaptırmayı düşünüyorum. Allah fırsat verirse komple yaptıracağım. Demirözü’nde yerini de belirledik. Bu yıl inşaatına başlamayı düşünüyorum” dedi.

Bayburt’a estetik bir köprü yapmayı da düşündüğünü dile getiren Köseoğlu, 2011 yılında düşündüğü köprünün asma köprü ve güzel görünümlü olacağını söyledi.

Bayburtlulara önerilerde bulunan Köseoğlu, “Evvela hemşehrilerimin düzgün olmalarını ve dürüst olmalarını istiyorum. Yalan söylememelerini ve sözlerinde durmalarını istiyorum. Yalan söylemeyen insanların kalkınması kolay olur. Ben okul yaptıracağım diye söz verdim. Ben evimi satar yine de o okulu yaptırırım. Sözünde durmak sünnettir. Bayburt’ta ki esnafımıza bakıyorum keyfi kredi alıyor. Ölü yatırımlara kredi almamın bir manası yoktur. Birazda güzel şeyler yapsınlar, herkes politikaya hevesleniyor, Bayburt’un durumu ne ki hep aday olmaya çalışıyorlar. Bayburt’taki insanlar siyaseti bıraksınlar hayvancılık yapsınlar. Bayburt’ta sanayi yok ama hayvancılık gelişebilir, para da kazanılabilir” şeklinde konuştu.

Herkesi hayır işlerinde yarışmaya davet eden işadamı Köseoğlu, “Hayır işlerinde ne kadar harcarsan Allah onun on mislini veriyor. Ben mesela okulla yurdu yapmasaydım Antalya’daki oteli başaramazdım. Ben inanıyorum ki buradan bir bereket geldi” ifadelerini kulandı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2010 Pazartesi 09:35:01
Güncelleme :17 Mayıs 2010 Pazartesi 12:27:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?