2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

İsale hattında çalışmalar başladı

BAYBURT BELEDİYE BAŞKANI ALİ POLAT, ŞEHİR İÇME SUYU İSALE HATTI ÇALIŞMALARINA BAŞLANDIĞINI AÇIKLADI

Bayburt Belediye Başkanı Ali Polat, şehir içme suyu isale hattı çalışmalarına başlandığını açıkladı.

Başkan Polat, düzenlediği basın toplantısında, Şehit Osman Dağı su deposuna giden yoldaki çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirterek, "Biz daha önce vaat ettiğimiz işleri yapmaya başladık. Su ishale hattının geçen yıl ihalesi ve yer teslimi yapıldı. Müteahhit belli oldu şu anda mevsimin de iyi gitmesiyle işe başlandı. Bu çalışma sadece suyu Maden Dilenci Boğazından alıp Bayburt'a taşıma çalışması değil su geldikten sonrada depolara dağıtım ve depoların rehabilitasyon işlemi de. Şu anda da Şehit Osman dağındaki depomuzun rehabilitasyonu başlayacak ve o depoya su sağlayacak olan hattın şu anda yapımı devam ediyor” dedi.

Müteahhitle yaptıkları görüşmelerde beş ay içersinde Bayburt'un suyu isale hattının tamamlanacağını anlatan Başkan Polat, “Biz aynı zamanda şunu da yapacağız. Şehit Osman'da bu çalışmayı görenler Uzun Gazi ile Bacak Mahallesi arasında bağlantı yollarımı yapılıyor diye düşünülebilir. Ama yapımı çok zor olduğundan dolayı bu güne kadar gerçekleştirilemedi. Biz arkadaşlarımızla gerekli alt yapı çalışmalarını yaptık. Biz her sene bir bağlantıyı Uzungazi Mahallesiyle, Camiyi Kebir Mahallesinin üst kısımıyla Bacanak Mahallesi arasında gerçekleştireceğiz. Aynı alanda bizim arsalarımız var. Arsalarımız değerlendirilecek ve orda bir görsel güzellik oluşturacağız. Yani sanki Şehit Osman'ı kemerlerle, altın hızmalarla süsleyeceğiz. Temel hedefimiz daha önceden de söylediğim gibi Şehit Osman'ı sade bir taş olmaktan kurtaracağız yemyeşil bir hale getireceğiz. Ağaçlarıyla, kamelyalarıyla, istinat duvarlarıyla hedefimiz orayı Bayburt'un şu anda da çok önemli hale getirmektir" diye konuştu.

Bayburt için büyük düşündüklerini ve vatandaşa hizmet için ideallerinde ufuklarının geniş olduğunu kaydeden Başkan Polat, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ben geçen hafta yurt dışında ve İstanbul'da idim şunu söyledim. Bayburt'un sıkıntıları sadece Bayburt Belediyesi ve Bayburt'ta yaşayanların çözeceği sıkıntılar değildir. Bayburt hepimizindir. Biz Bayburt' ta şu anda 74 bin 740 insan olarak yaşıyoruz ama bütün dünyada Bayburtluların en az 750 bin kişi olduğunu iddia ediyoruz. TÜİK'in açıkladığı ve sadece İstanbul'da yaşayan Bayburtluların sayısı 270 bin. Bunun diğer illeri var, yurtdışında yaşayan Bayburtlu var. Biz onlarında Şehit Osman’ın ağaçlandırmasına katkı sunmalarını istedik. Onlardan geçen sene Cumhurbaşkanımız Bayburt'a geldiği zaman şöyle bir şey söyledi. Kayseri dışardan bakıldığı zaman kalkınmış bir şehir gerçekten te öyle bu kalkınmışlığın arkasına bakıldığı zaman Kayserinin dışında ve içinde yaşayan Kayserililerin yardımları var. İnsanlar kendi isimlerine okul, cami, çeşme, köprü, cadde yapmayı geçmişler beşikte ki çocuklarına artık hayır işi yapmaya başlamışlar diyor. Bayburt bu potansiyel var mı kesinlikle var. Bayburt'ta şu anda bizim nihai hedeflerimizden bir tanesi Çarşı köprüsünün yerinde kemerli bir taş köprü düşünüyoruz bunu ben her platformda söylüyorum. Bayburtlu olup ta bu işi tek başına yapabilecek en az 100-200 kişi olduğunu biliyorum. Dolayısıyla Bayburt'a yapılacak hizmetleri Bayburt'un dışında yaşayanlarında hizmet alanı olarak görmeleri gerektiğini düşünüyorum. Gelsinler hizmet etsinler biz onların isimlerini Bayburt taşına ve tarihine yazalım. Bunu onlara söyledim ve söylemeye de devam edeceğim."

BAYBURT BELEDİYE BAŞKANI ALİ POLAT, ŞEHİR İÇME SUYU İSALE HATTI ÇALIŞMALARINA BAŞLANDIĞINI AÇIKLADI
BAYBURT BELEDİYE BAŞKANI ALİ POLAT, ŞEHİR İÇME SUYU İSALE HATTI ÇALIŞMALARINA BAŞLANDIĞINI AÇIKLADI
BAYBURT BELEDİYE BAŞKANI ALİ POLAT, ŞEHİR İÇME SUYU İSALE HATTI ÇALIŞMALARINA BAŞLANDIĞINI AÇIKLADI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 17:16:00
Güncelleme :8 Mart 2010 Pazartesi 18:30:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?