30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

İsrail ve özürcülere tepki

Eğitim Bir-Sen Bayburt Şubesi'nce yapılan basın açıklaması ile İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları kınanırken bir süre önce internet başlatılan ''Ermenilerden Özür'' kampanyasına da tepki gösterildi.

Sendika binasında düzenlenen toplantıda konuşan Eğitim Bir-Sen Bayburt Şube Başkanı Fikret Özbey, İsrail'deki vahşeti kınadıklarını belirterek, "Yıllardır Filistin'de tecrit politikası uygulayan, terörist eylemlere girişen İsrail, bir defa daha vahşi yüzünü göstermiştir. İsrail'in Gazze'de okullara ve evlere düzenlediği hava saldırılarında 200'ün üzerinde masum insan hayatını kaybetmiş, 700'ü aşkın kişi ise yaralanmıştır. Bu bir insanlık suçu, adı konulmamış bir soykırımdır. Menfur saldırı, milletimizi
derinden üzmüş, toplumda infiale yol açmıştır" dedi.

"Kadın ve çocuk demeden sivil halka canice saldıran İsrail'e Batılı ülkelerin sessiz kalmasını anlamlı buluyor, onları bu tavırlarından dolayı suç ortağı olarak görüyoruz" ifadelerini kullanan Özbey, şunları kaydetti: "Terörist devlet İsrail, hain yüzünü Filistin topraklarında gerçekleştirdiği saldırıyla bir kez daha göstermiştir. Gazze'de, yağdırdığı bombalarla çoluk-çocuk onlarca masum insanı katleden işgalci İsrail, başta İslam alemi olmak üzere tüm insanlığın nefretini kazanmıştır. Dünyanın tek terörist devleti olan İsrail'in masum Gazze halkına yönelik saldırısını lanetleyerek, şiddetle kınıyoruz. Medeniyetler ittifakından bahseden, dünya barışı ve özgürlük çağrıları yapan Batı dünyasının sahte yüzü, İsrail'in gerçekleştirdiği katliamlara sessiz kalmasıyla bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bir taraftan barış deyip diğer taraftan masum insanları katleden İsrail'in terörist yüzünü artık bütün dünya görmelidir."

ÖZÜR KAMPANYASINI DOĞRU BULMUYORUZ
Fikret Özbey, internet üzerinden 1915 olayları ile ilgili başlatılan "Ermenilerden Özür Diliyoruz'' kampanyası'na da tepki göstererek, şunları söyledi: "Özür dilemek, yapılan bir yanlıştan ötürü bağışlanmayı istemektir. Yaklaşık 100 yıldır tekrarlanan bir propagandanın etkisi ve yönlendirmesiyle özür dilemek, bir bilim olarak tarihi inkar etmek demektir. Böylesi bir özür dileme, milletimizi soykırımcı ilan edenlerin amaçlarına hizmet eder. Milletimizin tarihinde utanılacak, özür dilenecek bir yanlışı yoktur. Bu açıdan, başlatılan 'Ermenilerden Özür Diliyoruz' kampanyasını doğru bulmuyoruz. Tarih boyunca hakkı ve adaleti üstün tutarak tüm dünyaya yön
veren bir medeniyet kuran milletimizi sırf Müslüman kimliği dolayısıyla kendi vatanında boğmak isteyenlerin bulunduğu herkesin malumudur. 'Özür' kampanyasını reddediyoruz. Bunun bir yansıması olan 1. Dünya Savaşı sırasında milletimizin yüzyıllarca kapı komşuluğu yaptığı; sevincini, hüznünü, ekmeğini paylaştığı, 'Millet-i sadıka' unvanıyla taltif ettiği Ermenilerin savaş ortamında, 'Ya devlet başa, ya kuzgun leşe' fetvasınca düşmanla işbirliği yaparak katliamlara girişmesi neticesinde gerçekleştirilen zorunlu göç hadisesini milletlerarası arenada soykırım olarak pazarlayan diasporanın ve ardındaki güçlerin ekmeğine yağ sürercesine 'Aydın' adı altında birilerinin özür dileme yarışına girmelerini anlamak mümkün değildir.

1980'li yıllarda Ermeni terör örgütü ASALA birçok diplomatımızı şehit etmiştir. Diğer yandan Ermenistan halen Azerbaycan'ın üçte birini işgal altında tutmaktadır. Hocalı başta olmak üzere, işgal sürecinde 1.5 milyon Azeri, Ermeniler tarafından katledilmiştir. Bu katliama Ermeni diasporasının arkasındaki emperyalist güçler de seyirci kalmıştır. Bu tablo üzerinden baktığımızda, kimin özür dileyeceği açıktır. Eğitim-Bir-Sen olarak, konunun tarihçilere bırakılıp, arşivlerin açılması suretiyle tarihin nesnel perspektifiyle aydınlatılmasından yanayız. Osmanlı İmparatorluğu'nun yedi düvele karşı savaş verdiği bir dönemde dış güçlerin oyununa gelen Ermenilerin binlerce insanımızı katlettiği hususu da tarih arşivlerinde durmaktadır. Arşivler açıldığında asıl kimin mağdur olduğu açığa çıkacaktır.

Tarihi bir olayı siyasete bulaştırmak, özür dilemek, konuyu daha da içinden çıkılmaz bir hale getirmektedir. Düşündürücü olan, Türkiye'nin, bu meselenin çözümü noktasında 'Arşivlerin açılması' teklifine Ermenistan'dan olumlu bir karşılık gelmemesidir."

iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 14:54:58
Güncelleme :30 Aralık 2008 Salı 15:02:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?