2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

İsrail'e öfke büyüyor

BAYBURT'TA İSRAİL PROTESTOSU

Filistin'e insani yardım götüren gemiye saldırı yapan İsrail, Bayburt'ta protesto edildi.

Bayburt'taki sivil toplum kuruluşları Türk Dünyası Parkı'nda toplanarak İsrail'in, Akdeniz açıklarında 'Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım' kampanyası kapsamında Gazze'ye insani yardım malzemesi taşıyan gemilere saldırmasını protesto etti. Toplanan kalabalık, pankartlar ve sloganlarla İsrail'in yaptığı saldırı ile İskenderun'da gerçekleştirilen saldırıyı protesto etti.

İsrail'i ve PKK'yı lanetlemek için ellerinde Türkiye ve Filistin bayrakları ile toplanan kalabalık, İsrail ve PKK aleyhine slogan atarken, "Bayburt Filistin'dir, Filistin Bayburt'tur", "Direnişimiz İnsani Yardım İçin", "Katil İsrail", "Dünyanın Her Yanı Zulüm ve Kan, Kalk Ağaya Durma Müslüman" pankartları açtılar.

Türk Dünyası Parkı'nda toplanan kalabalığa STK'lar adına açıklama yapan Memur-Sen Bayburt İl Temsilcisi Fikret Özbey, "Mazlum Filistin halkına insani yardım götürmekten başka amacı olmayan ve İsrail askerleri tarafından vahşice öldürülen şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına, milletimize ve tüm İslam alemine başsağlığı dilerken, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Bu saldırı tüm insanlığa karşı yapılmış bir saldırıdır. Başta milletimiz olmak üzere bütün insanlık bu vahşete seyirci kalmayacak, gerekli tepkiyi gösterecektir. Haydut devlet İsrail, sadece insani yardım taşıyan gemilere saldırarak uluslararası hukuku ihlal etmiş ve suç işlemiştir. Bu saldırıyı yapanlar ve saldırı emrini verenler derhal uluslararası mahkemelerce yargılanarak hak ettikleri ağır cezalara çarptırılmalıdır. Kadın, çocuk, yaşlı ve yardım konvoyu demeden insanlara saldıran ve bunu bir alışkanlık haline getiren İsrail'in uluslararası meşruiyeti olamaz, olmamalıdır. Başta ülkemiz olmak üzere tüm dünya ülkeleri, katil devlet İsrail'le askeri ve ekonomik iş birliğini tamamen bitirmelidir. Diplomatik ilişkilere son vermelidir. Türkiye, İsrail büyükelçisini acilen Ankara'ya çağırmalı, İsrail büyükelçisini de sınır dışı etmelidir. Tüm dünya ülkeleri ambargo uygulayarak İsrail'i tecrit etmelidir. Spor etkinlikleri başta olmak üzere İsrail uluslararası yarışmalara sokulmamalı, uluslararası resmi ve sivil tüm kuruluşlardan üyeliği silinmelidir" dedi.

Filistin'e insani yardım ulaştırma çalışmalarıyla birlikte Türkiye'de terörist saldırılarının da artmasının son derece manidar olduğunu belirten Özbey, "İsrail ordusunun Akdeniz sularında insani yardım gemilerini taciz ettiği dakikalarda Hatay'ın İskenderun ilçesinde teröristlerce askeri birliğe düzenlenen saldırıda 6 askerimiz şehit olurken, 9 askerimiz de yaralanmıştır. Dün ise Şırnak'ta çıkan çatışmada 3 askerimiz ile Siirt'te pusuya düşürülen 3 korucu şehit olmuştu. Bu hususun da üzerinde durulması, ülkemiz içindeki terör hareketlerindeki terörist devlet İsrail'in etkisinin araştırılması gerekmektedir. İsrail'den böyle bir hainlik gerçekleştirmesi, yurt içindeki hainlerin de bunun taşeronluğunu üstlenmesi beklenmeyecek bir durum değildir. Bu vahşi olay karşısında milletimizin meşru hukuk içerisinde göstereceği her türlü tepki yerinde ve anlamlı olacaktır" diye konuştu.

Memur-Sen Bayburt İl Temsilcisi Fikret Özbey'in açıklamalarının ardından İsral'in Filistin'e insani yardım götüren gemiye saldırması sonucu şehit olanlar ve Hatay'da şehit edilen askerler için dua edildi.

Daha sonra Saat Kulesi meydanına hareket eden kalabalık, İsrail aleyhine "Kahrolsun İsrail Filistin'den Defol", "İsrail Hesap Verecek" şeklinde slogan attı. Kule etrafında toplanan kalabalık, bir süre daha İsrail'i protesto ederek, İsrail bayrağını yaktı. Kalabalık olaysız bir şekilde polis tarafından dağıtıldı.

BAYBURT'TA İSRAİL PROTESTOSU
BAYBURT'TA İSRAİL PROTESTOSU
BAYBURT'TA İSRAİL PROTESTOSU
BAYBURT'TA İSRAİL PROTESTOSU
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2010 Salı 10:35:00
Güncelleme :1 Haziran 2010 Salı 10:56:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?