30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

İstiklal Marşı şairi Akif anıldı

İstiklal Marşı'nın kabulünün 87. yıl dönümü dolayısıyla Bayburt Şair Zihni Kültür Merkezi'nde bir program düzenlendi.

Programda öğrenciler tarafından Mehmet Akif Ersoy'un hayatı, şiirleri hakkında öğrenciler tarafından konuşmalar yapılırken şiirleri okundu. İstiklal Marşı'nı ezbere okuyan ana okulu öğrencisi ise programa katılanları coşturdu.

Törende konuşan Bayburt Milli Eğitim Müdürü Süleyman Harmancı, İstiklal Marşı'nın yurdun düşman işgaline uğradığı felaket günlerinde milletine cesaret ve tahammülü aşılamak, Milli Mücadele ruhunu canlı tutmak için milletin topyekün bir kurtuluş mücadelesi verdiği ortamda yazıldığını belirterek, "İstiklal Marşı, tarihte bir benzeri dahi bulunmayan istiklal mücadelesinin ölümsüz destanıdır. İstiklal Marşı'nda milletin iradesine ve Allah'ın müminlere vaat ettiği zaferin er geç gerçekleşeceğine inanan Mehmet Akif'in şiirdeki özelliklerinden biri de milli ve ulvi değerler ile dini motifleri dengeli bir şekilde mısralara yerleştirmesidir." dedi.

Milletin hayatlarında o milletler zora düşdükleri zaman yol gösteren karanlık dehlizlerden çıkmış yolu bulan abide şahsiyetler olduğunu vurgulayan Harmancı, "Bu şahsiyetler karada çoban yıldızı, denizde deniz feneri gibidirler. Bunları takip edenler kurtuluş yolunu bulurlar. İşte Mehmet Akif de böyle şahsiyetlerden biridir. O gün olduğu gibi bu gün de örnek alınması gereken bir insan, takip edilmesi gereken bir kişiliktir." dedi.

Programın sonuna doğru öğrencilerin oluşturduğu Türk Halk Müziği korosu, yöresel türküler seslendirdi.

Programa Bayburt Valisi Kerem Al, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bülent Çakır, Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Harmancı, Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, kurum amirleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı

Zaman
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 11:01:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zeynep doğan IP: 85.107.155.xxx Tarih : 13.03.2008 17:58:28

Mehmet Akif Ersoy özel bir şairimizdir