1
Mayıs
2024
Çarşamba
BAYBURT

Kadın çiftçiler yarıştı

Van'da yapılacak olan Bayan Çiftçiler Bölge Yarışması'nda Bayburt'u temsil edecek ekibi belirlemek amacıyla Tarım İl Müdürlüğü Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda Bayan Çiftçiler Yarışması düzenlendi. 

Düzenlenen yarışmaya Bayburt İl Tarım Müdürü Ünal Koçak, İl Müdür Yardımcısı Mustafa Demirbaş, kurum personeli ve yarışmacı bayanların aileleri katıldı. Tarım İl Müdürü Ünal Koçak yarışma öncesinde yaptığı konuşmada “Van ilinde düzenlenecek olan yarışmada eğer Bayburt ekibi birinci olursa, diğer bölge yarışması da kentimizde yapılacaktır. Köylerimizde meyve bahçeleri yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılmasında sebze yetiştiriciliğinin canlanmasında bayan çiftçilerimizin destek ve yardımları olmuştur. Bunları yaparken de hem bölge ekonomisine katkı hem de aile bütçelerine de katkıda bulunmuşlardır. Yarışmada medeni cesaretlerini göstererek katılan yarışmacılara tekrar başarı dilerken bu yarışmanın da bölgemize hayırlara vesile olmasını dilerim"dedi 

Bayan çiftçiler yarışmasına Karşıgeçit, Maden, Erenli, Çayırözü, Çayıryolu köylerinden 2'şer kişi olmak üzere toplam 10 bayan çiftçi katıldı. Yarışmada 15 sorunun 13'ünü bilen Erenli Köyü ekibi 120 puanla birinci oldu. Yarışmada 60 Puanla Karşıgeçit ikinci, 50 puanla Maden Köyü Ekibi üçüncü oldu. 

Yarışmada birinci olan Erenli Köyü ekibine 2 adet kol saati, 2 adet halı, 2 adet elektrikli süpürge ve 2 çuval un, 1 çuval besi yemi,4 kilo kaşar peyniri ve 2 kilo tereyağı hediye olarak verildi. Diğer dereceye giren köy ekiplerine de çeşili hediyeler verildi.
iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2007 Perşembe 18:37:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?