29
Mayıs
2024
Çarşamba
BAYBURT

Kalkınma ajansı toplantısı yapıldı

Bayburt Valisi Kerem Al, Erzurum-Erzincan-Bayburt Kalkınma Ajansının amacının bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasını sağlamak olduğunu bildirdi.


Erzurum-Erzincan- Bayburt Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu’nun ikinci toplantısı Bayburt’ta yapıldı. Kalkınma kurulu başkanı ve Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak başkanlığında Şair Zihni Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya Bayburt Valisi Kerem Al, vali yardımcısı Erkan Karahan, Atatürk, Erzincan ve Bayburt Üniversiteleri öğretim üyeleri, Bayburt İl Genel Meclis Üyeleri ve Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinin sivil toplum örgütü mensupları katıldı.


Toplantının açılışında konuşan Bayburt Valisi kerem Al, kalkınma ajansının önemini anlattı. Vali Al, “Kalkınma ajansları, yerel potansiyelleri harekete geçirerek bölgeler arası ve bölge içi dengesizlikleri gidermek ve bölgesel kalkınmayı sağlamak üzere kurulmuş olan çok taraflı ortak amaçlı mekanizmalardır. Bu ortak amaç; bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasını sağlayabilecek sağlam ve sürdürülebilir adımlar atmaktır.


Kalkınma ajanslarının, öngörülen amaç doğrultusunda yeterli fayda sağlayabilmesi için kalkınma kurulları kilit öneme sahiptir. Kalkınma kurulunun, bölgenin öncelik ve potansiyellerini dikkate alan ve bölge insanını merkeze koyan bir anlayış içerisinde geliştireceği öneriler, Kalkınma Ajansının çalışmalarına ışık tutacak ve başarıyı doğrudan etkileyecektir.”dedi.
Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinin nüfus yoğunlukları ve ekonomik büyüklüklerinin farklı olmasına rağmen sorunlarının benzer özellik taşıdığını ifade eden Vali Kerem Al, bu iller arasında ortak akıl geliştirilmesinin çok önemli olduğunu söyledi.


Kalkınma kurulu toplantısına başkanlık eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, “Bayburt, Erzincan, Erzurum tarihte aynı kaderi paylaşmış şehirler. Birlik içerisinde kalkınma kurulu içerisinde bulunuyorlar. Sorunlar, problemler beklentiler aynı. Bu bakımdan birbirimizi iyi tanıyacağız ve çokta güzel işbirliği yapacağız diye düşünüyorum.”diye konuştu.
Kalkınma Ajansının bölgeler arasındaki gelişmişlik farklılıklarını ortadan kaldırmak için kurulduğunu hatırlatan Koçak, konuşmasında şunları ifade etti:
“Kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, belediyeler ve üniversiteler arasındaki işbirliğini artırmak ve bölgesel eksiklikleri gidermek için faaliyet göstermektedir. Bizlerde tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri bir araya gelerek bölgemizi kalkındıracağız.”


GENEL SEKRETER ATAMASI
Konuşmasında Erzurum-Erzincan-Bayburt Kalkınma Ajansı’na genel sekreter ataması yapılmamasını da değerlendiren Koçak, “Çok merak edilen bir konuda genel sekreter ataması ile ilgili. Türkiye’de şuana kadar sadece bir kalkınma ajansına genel sekreter atanmış durumda. Yani biz geç kalmadık, işleyiş o şekilde. Ama en yakın zamanda bu atamanın gerçekleşeceğini söyleyebilirim.”diye konuştu.
Toplantı gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti. KOBİ, alt yapı, yerel kalkınma, tarım ve hayvancılık, turizm çalışma gruplarının belirlenmesinden sonra kalkınma kurulu üçüncü toplantının 8 Aralık 2009 günü Erzincan’da yapılmasını kararlaştırdı.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 21:51:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?