30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Karaçayır Şenlikleri başladı

Bayburt’un Demirözü ilçesinde, Belde ve Köy Dernekleri Birliği, Demirözü Kaymakamlığı ve Demirözü Belediye Başkanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği 1.Karaçayır Şenlikleri 75. yıl Yatılı Bölge İlköğretim Okulu çok amaçlı salonunda Organik Tarım ve süt inekçiliği paneli ile başladı.

Panele Bayburt Valisi Kerem Al, Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin, Demirözü Belediye Başkanı Faris Yılmaz, Organik Tarım Eski Daire Başkanı Salih Zeki Yıldız, panelistler, Bayburt Sanayici İşadamları Derneği (BAYSİAD) Dernek Başkanı Salim Arslanhan ve yönetim Kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış Konuşmasını yapan Demirözü Belediye Başkanı Faris Yılmaz " İlçemizde böyle bir şenliğin ilkini gerçekleştirmenin ve böyle değerli akademisyenleri misafir etmenin mutluluğunu ve kıvancını yaşıyoruz. Bu şenliklerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Bayburt valisi Kerem Al ise "Organik tarımın çiftçilerimizin kalkınması konusunda destek sağlayacağı düşünülmektedir. Bayburt’tan daha ne kahramanlar çıkacaktır. Trabzon ile Erzurum arasına sıkışan Bayburt oldukça güzel ve verimli topraklara sahiptir. Yıllık sulama barajları tamamlanıp, göletler yaparak bu verimli toprakları ekilebilir hale getirerek insanların doğdukları yerde doymalarını da sağlamak istiyoruz”diye konuştu.

Organik Tarım eski Daire başkanı Salih Zeki Yıldız da konuşmasında şunları söyledi: “Ne zaman göçü durdurur, ne zaman fakirliğin önüne geçer, istihdamı artırırsan Bayburt kalkınır. Tarım ve Hayvancılık olmadan bölge insanının kalkınması çok zordur. Yıllardan beri organik tarım yapılmıyordu. Bu bir avantajdır. Bu durumda organik tarımın Bayburt’un kalkınmasında önemli unsur olarak görülmektedir. Biz çalışıp, üretip bölgemizi ve ziyadesiyle Ülkemizi kalkındıracağız. Amacımız bütün hemşehrilerimizi sözleşmeli hayvancılık moduna geçirmektir.Unumuz, şekerimiz, yağımız var o zaman hiçbir mazeret üretmeden çalışıp, üretim yapıp bu insanları atalarının topraklarında yaşamalarını ve doymalarını sağlayıp, helva yapacağız arkadaşlar."

Bayburt Tarım İl Müdürü Yaşar Kavak, BAYSİAD Başkanı Salim Arslanhan ve BAYSİAD Başkan Yardımcısı Ayhan Yavuz’un konuşmalarının ardından Demirözü Karaçayır mesire alanında piknik şöleni, mehteran ekibi gösterileri, Halkoyunları gösterileri ve Muhsin Bayburtlu ile Necmi Devranın katıldığı konser programı da ilgi gördü.

iha
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2008 Pazar 16:32:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
iso IP: 85.97.52.xxx Tarih : 14.07.2008 00:22:04

beyler bu işler öyle senlikle menlikle olmuyor iş lazım iş bayburtun gençlerine iş sahası açın çalışmaları için fırsat tanıyn boş işlerle ugraşmayın