2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Karaman güven tazeledi

KARAMAN GÜVEN TAZELEDİ

Bayburt Esnaf Odaları Birliği’nin toplantı salonunda yapılan kongrede tek aday olarak giren mevcut başkan Selahattin Karaman yeniden başkan seçildi.

Bayburt Valisi Kerem Al ve Belediye Başkanı Hacı Hacı Ali Polat’ında katıldığı kongrede konuşma yapan Selahattin Karaman esnafın sorunlarını dile getirdi. 21 Şubat sanayi sitesinin sorunlarını dile getiren Karaman, mücavir alanına alınmasına rağmen sanayi istesin altyapı sorunu, çevre düzenlenmesi ve çöplerin alınmaması sorunlarından yakındı. Esnaf sanatkârlar olarak sanayi sitesinde mağdur durumda olduklarını ifade eden Karaman, sanayi esnafının yaklaşık 1.5 milyon TL kredi borcu olduğunu, sanayide bulunan 20 esnafın icralık durumda olduğunu, il genelinde de esnaf ve sanatkârların SGK’ya toplam 1 Milyon 867 bin 950 TL borcu olduğunu söyledi.

HAKSIZ REKABETE ÇÖZÜM İSTEĞİ

Şehir merkezinde bulunan sanayi sitesi ile 21 Şubat Sanayi Sitesi arasında haksız rekabet söz konusu olduğunu söyleyen Karaman Vali Al ve Belediye Başkanı Polat’tan bu sorunun çözüme kavuşturulmasını istedi. Karaman, “Yeni sanayimiz şehir merkezine 5 km uzaklıkta olmasından ötürü buraya gelen müşteri sayısı az oluyor. Eski sanayimiz şehir merkezinde olması dolayısıyla yeni sanayimize göre daha cazip durumda. Bu konu üzerinde sayın valimiz ve belediye başkanımızdan yardım istiyoruz” dedi.

DEVLET YATIRIMI İSTEĞİ

Bayburt’ta esnafın çok zor durumda olduğunu dile getiren Karaman, Bayburt’a hiçbir işadamının gelip yatırım yapmadığını, organize sanayi bölgesinin boş durumda olduğunu, hayvancılık ve sanayinin Bayburt’ta yeterince gelişmediği vurgulayarak, Bayburt’un gelişmesi için devlet yarımlarının olması gerektiğinin altını çizdi.

Esnaf ve Sanatkârları Birliği’nin 8’inci Olağan Genel Kurulu’nun Bayburt’un ticari geleceğine katkı sağlamasını dileyen Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat kongrede yaptığı konuşmada, pazaryerinin değişmesi konusuna değindi. Daha önce şehir içinde bulunan pazaryerinin değiştirilmesinde birçok sıkıntıyla karşılaştıklarını belirten Başkan Polat, “Öncelikle pazaryerimizin değişikliğinin bilinmesinden dolayı mutluyum. Biz verdiğimiz sözü mutlaka tutarız ve tutacağız da. Verdiğimiz kararın doğru olduğuna inandıktan sonra meydana çıkacak olan tepkilere aldırmadan yolumuza devam edeceğiz. Pazaryerinin şehrin merkezinde yer almasından dolayı Bayburt esnafı zarar görüyordu. Bu zararı gidermek adına da kararımızı verdik ve kararımızın arkasında da dimdik durduk. Çok kolay olmadı, tepkilerle karşılaştık, imza kampanyaları başladı. Beni istifaya çağırdılar, tehdit ettiler. Ama biz doğruyu yapıyorsak korkmadık. Bundan sonra da Bayburt’un genel yapısını, esnafımızı ve sosyal hayatımızı ilgilendiren bütün adımları atmaya devam edeceğiz” dedi.

Yeni sanayinin sorunlarına değinen Başkan Polat, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Biz geçen hafta temizlik araçları ile birlikte 4 caddeden oluşan yeni sanayinin 2 caddesini yıkadık. Buraya gelmeden önce yıkattığımız yerlere gittim ve baktım temiz göremedim. Burada herkesin duyarlı olması gerekiyor. Şehrin temizliğinin iki yolu var bunlardan biri belediyemizin temizlemesi diğeri ise vatandaşın çevresini temiz tutmasıdır. Bu iki şartın bir araya gelememesi durumda şehrin temizliği mümkün değildir. Yeni sanayimizin diğer sorunlarına baktığımızda esnafımızda fedakârlık yapması gerekiyor. Yeter ki siz bir adım gelin biz iki adım geleceğimize söz veriyorum. Şimdiye kadar hiç kimse su parası ödememiş. Ama o suyu oraya getirmenin bir bedeli var. Su bedelini de herkesin ödemesi gerekiyor. Bu konularında mutlaka çözülmesi gerekiyor. Artık Bayburt’taki müşteri potansiyeli değişiyor. Karşımızdaki muhatap kitlenin sosyal yapısı sosyolojik yapısı değişiyor. Bayburt artık turizm kenti oluyor. Bayburt artık üniversite şehri oluyor. O zaman esnafında kendisini değiştirmesi gerekiyor. Esnafımız dükkânlarını geç açıyor, verilen sözler yerine getirilemiyor. Bu sıkıntıları da ortadan kaldırmamız gerekiyor. Yapacağımız kadar iş alıp söz verdiğimiz zamanda işi teslim etmemiz gerekiyor. Esnafımızın birlik ve beraberliğini muhafaza etmesi gerekiyor. Bildiğiniz gibi dışardan gelip burada market açan şirketler var. 3’üncü şubesi bile açılan marketler var. Biz bunları engellemeye çalıştık ama hukukun karşısında aciz kaldık. Herkes sunduğu hizmetin kalitesine göre ayakta kalabilir. Birkaç esnafımız bir araya gelipte büyük bir market açamıyoruz. Şu anda Bayburt’un bütün donanımlarıyla, sosyal yapısıyla şehrin dışında büyük bir markete ihtiyacı var. Bunu Bayburtlu esnafımız birleşip yapması gerekiyor. Ayakta kalmak için birleşmemiz şarttır”

Bayburt Valisi Kerem Al ise kongrede yaptığı kısa konuşmada esnafın zor bir dönemden geçtiğini ve esnafın sıkıntılarını yakında takip ettiklerini belirterek, “Bu süreçte ekonomik sorunlarınıza çözüm olmayı çok istiyoruz ama bu sorunlar yerel bazda çözülecek sorunlar değil. Türkiye’nin ekonomisi ile bağlantılıdır. Ümidimiz bu sıkıntılı dönemi kısa dönemde atlamaktır. Üzerimize düşeni elbette yapacağız. Biraz daha sabırlı olmamız gerekiyor” diye konuştu

Bayburt Esnaf Odaları Birliği Yönetim kurulunda ise şu isimler yer aldı: “Seddar Saka, Kadir Çakal, Metin Albeni ve Abdulmuttalip Sancar”

KARAMAN GÜVEN TAZELEDİ
KARAMAN GÜVEN TAZELEDİ
KARAMAN GÜVEN TAZELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2010 Pazartesi 09:49:02
Güncelleme :17 Mayıs 2010 Pazartesi 10:03:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?