30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Karate ordusu büyüyor

Bayburt Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün bünyesinde devam eden karate kurslarına her geçen gün ilgi artarak devam ediyor.

Kurslar hakkında açıklama yapan karate antrenörü İdris Gürbüz, gençlerin bu spor dalına büyük ilgi gösterdiklerini söyledi. Gürbüz, antremanlara katılan sporcu sayısının 130’a ulaştığını söyledi.

Karate sporuna olan ilginin sevindirici olduğunu ifade eden Gürbüz, bu ilginin başarıyı da beraberinde getirdiğini söyledi. Iğdır’da yapılan Türkiye Şampiyonasında bayan karate takımının üçüncü olduğunu ifade eden Gürbüz, "Daha önce 25 sporcumuz bulunan bu spor dalında rakam sonra 80’e ulaştı. Karate sporunun Bayburt'ta gelişmesi için iki ilköğretim okulunu pilot okul olarak seçtik. Şehit Nevzat Kaya ve Cem Nuri Başgül İlköğretim Okullarında karate çalışan öğrencilerle birlikte sporcu sayımız 130'a çıktı. Bu okullarda da haftanın üç günü çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz yapılan çalışmalarla birlikte büyüdü. İnşallah hem Bayburt'ta karate sporunu daha geniş kitlelere yaymak ve bu spor dalını sevdirmek, hem de daha iyi başarılarla almayı istiyoruz.”dedi.

Bayburt Gençlik ve Spor İl Müdiresi Hatice Yazgan’a teşekkür eden Gürbüz, şunları söyledi: “Hem salonumuzun ısınma problemi çözüldü hem de minder, ellik gibi eksik teknik malzemelerimiz tamamlandı. Ücretsiz kurslar açarak sporcu potansiyelinin artmasında büyük katkıları olan ve Spor Salonunda sporcuların rahat çalışabilmesi için her türlü kolaylığı sağlayan Bayburt Gençlik Spor İl Müdiresi Hatice Yazgan'a teşekkür ediyorum.”

iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 10:57:03
Güncelleme :31 Aralık 2008 Çarşamba 11:12:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?