30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Katı atık depolama sahası projesi

Özellikle su ve hava kirliliğinden sonra üçüncü kirlilik olarak belirtilen katı atık sorunu çevre ve canlıların yaşadıkları doğal çevre anlamında ulusal ve uluslararası gündemlere konu olmaktadır.

Yaşamın doğal ve kaçınılmaz sonucu olan atıklar ve atıkların yönetimi, yıllarca gözden uzak tutulmuş;. Nüfus artışı, teknolojik gelişme, sanayileşme, kentleşme, hızla artan ve farklılaşan tüketim ile ortaya çıkan katı atıklar, çevre ve insan sağlığına olumsuz etkileriyle günümüzde önemli çevre sorunlarından biri olmuştur.

Atık oluşumu; toplama, işleme ve uzaklaştırma gibi temel unsurların yanında enerji, çevre koruma, kaynakların korunması gibi konularla bütünlük içinde ele alınmasını gerektirir. Atık yönetiminde, katı atıkların sadece insan çevresinden uzaklaştırılmasını değil, çevre ve insan sağlığının korunarak geliştirilmesiyle kalkınmanın sağlanmasına da olumlu katkılar sağlanacaktır.

Çevre ve toplum sağlığının korunması, kırsal ve kentsel alanda doğal kaynakların en iyi biçimde kullanılması ve kirlenmesinin önlenmesi, gürültü ve benzeri olumsuz etkenlerin engellenmesi, çevreye doğrudan ya da dolaylı olarak zarar ve rahatsızlık veren tüm etkenlerin yok edilmesi ya da en az düzeye düşürülmesi, mücavir alan sınırları içerisinde oluşan katı atıkların, çevre ve insan sağlığı için tehlike oluşturmadan bertarafını ve değerlendirilmesini sağlamak amacıyla proje ve uygulama çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda depolama kapasitesi 40000 m³/yıl olan katı atık düzenli depolama sahası yapımı ihalesi ile Bayburt’un katı atıklarla ilgili depolama problemi çözülecektir. Oluşturulacak depolama sahasında 450 m² idari bina, 360 m² atölye binası, bekçi binası ve kantar binası da yapılacaktır. Küçük tonajlı araçlarla evsel nitelikli katı atıklar toplanıp Düzenli Katı Atık Depolama Tesisine taşınacaktır. Ayrıca tüm sağlık kuruluşlarından kaynaklanan tıbbi atıkların toplanması, taşınması ve bertarafı da sağlanacaktır. Mevcut eski katı atık döküm sahasının rehabilitasyonu da gerçekleştirilecektir. Yapılacak olan bu katı atık düzenli depolara sahası yaklaşık 15 yıl hizmet verecektir.

bayburt-bld.gov.tr
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 11:40:04
Güncelleme :15 Nisan 2008 Salı 11:44:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?