2
Mayıs
2024
Perşembe
BAYBURT

Katı atık projesi hayata geçiyor

Bayburt’un katı atık problemine çözüm getirecek projenin hayata geçirileceği bildirildi.

Bayburt’ta yapılacak olan katı atık tesisiyle ilgili bilgi veren Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin, yapılan ihale sonucunda eski çöp deposu alanının yakınında bulunan 45 bin 250 metrekarelik bir alana İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSTAÇ AŞ. tarafından katı atık tesisi inşa edileceğini söyledi.

Projenin hayata geçirileceği alanda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Bekir Çetin, “İlimiz açısından büyük önem arz eden bu projeyi yaklaşık bir ay önce başlattık. 6 ay gibi bir süre içerisinde bitirilecek olan tesis, 2008 yılında faaliyete geçirilerek 2009 yılının altıncı ayına kadar İSTAÇ.AŞ. tarafından işletmesi sürdürülecek. O tarihten itibaren kurmuş olduğumuz Bayburt Belediyeler Birliği’ne devredilecek. Bu proje, şehir merkezi dahil ilçe ve beldelerimizin çöp sorununu tamamen ortadan kaldıracak.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Bekir Çetin ayrıca, projesi kapsamında tıbbi atık depolama, atölye, bekçi ve kantar binaları, sızıntı su havuzu, geri devir pompa istasyonu, tekerlek yıkama ünitesi, foseptik çukuru, su deposu, drenaj sistemleri ve tesis idare binasının bulunduğunu dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2007 Cumartesi 12:08:46
Güncelleme :13 Ağustos 2007 Pazartesi 18:20:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?