30
Nisan
2024
Salı
BAYBURT

Kaymakamlık 181 öğrenciye bot dağıttı

Bayburt'a bağlı Demirözü Kaymakamlığı tarafından fakir ve ihtiyaç sahibi 181 öğrenciye kışlık bot dağıtıldı.

Demirözü Kaymakamı Turgay Ünsal tarafından ilçe merkezi, belde ve köylerdeki fakir ve muhtaç 181 öğrenciye, kış şartlarında olumsuz hava koşulları nedeniyle hastalanmamaları ve daha sağlıklı bir şekilde okula devam edebilmeleri için kışlık bot dağıtıldı. Ayrıca merkez, belde ve köylerde yaşayan fakir ve muhtaç ailelere toplam 83 koli giyecek yardımı yapıldı.

Eğitime desteklerinin devam edeceğini belirten Demirözü Kaymakamı Turgay Ünsal, "Öğrencilerimizin en iyi şartlarda eğitim ve öğretimlerine devam edebilmelerini sağlamak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Biliyoruz ki gelecek, genç nesillerimiz sayesinde daha da güzel olacak. Devlet Parasız Yatılı Sınavları'nı kazanan ve Türkiye'nin ayrı ayrı şehirlerinden Demirözü Mustafa Köseoğlu Lisesinde okumaya gelen 19 öğrenciye ve köylerden ilçe merkezinde eğitimine devam eden, aileleri fakir ve muhtaç olan 11 öğrenciye 30 adet okul pantolonu yardımı yapıldı." dedi.

Bu arada İlçe Emniyet Amiri Mustafa Aksu'nun girişimleri neticesinde öğrencilere çağa uygun eğitim imkanı sağlamak amacıyla Demirözü ilçesine toplam 45 adet bilgisayar getirildi.

Bilgisayarlar, okullardaki laboratuvarlara konulmak üzere Demirözü İlköğretim Okulu'na, Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'na ve Mustafa Köseoğlu Lisesi'ne dağıtıldı.

ajanslar
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 19:11:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?