4
Mayıs
2024
Cumartesi
BAYBURT

Kent ormanı gün sayıyor

Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Trabzon Orman Bölge Müdürü Celal Pir, Belediye Meclis Üyesi Şahin Kızılaslan ve Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Daştan, Şair Zihni Kent Ormanı’nda bir dizi incelemelerde bulundu.

Ekim ayı içerisinde açılışının yapılması planlanan Şair Zihni Kent Ormanı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yapımı tamamlandıktan sonra 124 bin metrekarelik alanıyla Şair Zihni Kent Ormanı, bölgenin en büyük şehir ormanı durumuna gelecek. Yapılandırma çalışmaların oldukça yüksek bir tempoda devam ettiği şu günlerde Bayburt Belediyesi’ni açılış heyecanı sardı.
Kent ormanının açılışına sayılı günler kala Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Milletvekili Bünyamin Özbek ve Trabzon Bölge Müdürü Celal Pir, bölgede yapılan çalışmaları inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Çalışmalar hakkında heyete bilgi veren Orman Bölge Müdürlüğü İşletme Müdürü Ozan Aydın ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Şube Müdürü Metin Kırcı, yapılandırma çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirterek, kent ormanının kısa bir süre sonra halkımızın hizmetine sunulacağını söyledi.

Trabzon Bölge Müdürü Celal Pir’de çalışmaların en kısa zamanda tamamlanacağını bildirerek, “Bayburt iklimine uygun çeşitli ağaçlandırma çalışmalarının da yapılmasıyla Şair Zihni Kent Ormanı Bayburt’ta bir ilk olacak. Bayburt Kent Ormanını her vilayete bir kent ormanı projesi kapsamında inşa ediyoruz. Bu Kent Ormanımız şehrimize yakın olması ve Bayburtluların ihtiyacını karşılaması açısından önemli çalışmadır. Şu anda çalışmaların son surat devam ettiği kent ormanımızı inşallah Ekim ayında hizmete açacağız. Başkanımızın da büyük destek ve gayretleri sonucunda kent ormanımızı bu yörenin en güzel kent ormanı olarak hizmete açmanın gayreti içerisindeyiz. Bu vesile ile başkanımıza da teşekkür ediyorum.” dedi.

Kent ormanının yeniden yapılandırılması kapsamında bölgede 40 adet kameriye, Türkiye haritası şeklinde süs havuzu, söğüt, çınar ağacı, çiçek ekimi ve çimlendirme çalışmaları yapıldı.

Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü ve Bayburt Belediyesi tarafından 2011 yılında yapımına başlanan Şair Zihni Kent Ormanı alanı içerisinde Türkiye haritası şeklinde süs havuzu, ağaç evler kameriyeler, kır kahvesi, mescit, bisiklet yolu ve yürüyüş yolu yer alacak.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2012 Çarşamba 13:46:14
Güncelleme :12 Eylül 2012 Çarşamba 13:49:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?