1
Mayıs
2024
Çarşamba
BAYBURT

Kırsaldan sosyal talep bitmiyor

Nisan 2006 yılında 3294 Sayılı Kanun kapsamında olan kişi ve ailelere yönelik “Kırsal Alanda Sosyal Destek Programı” adıyla başlayan proje çalışmalarında talepler durmak bilmiyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu’nun bağlı olduğu Devlet Bakanlığı ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı arasında yoksullukla mücadele kapsamında, ekonomik ve sosyal yoksunluk içinde bulunan kişi ve ailelerin gelir seviyesini yükseltmek, istihdamı artırmak, tarımsal ürünleri mahallinde değerlendirmek, pazarlamak ve köyden kente göçü önleyebilmek için ortak projeler uygulamak amacıyla hazırlanan protokol dayanak alınarak 2006 yılında oluşturulmuştu.


Bayburt İlinde Tarımsal üretimin artırılması, issizliğin ve göçün azaltılması, tarımsal ürünlerin üretimi ve işlenmesinde teknoloji kullanımının yaygınlaştırılması güdülen proje çalışmalarında büyük ilerlemeler kaydedildi.
Toplam proje tutarının %50 ‘si Tarım ve Köyişleri Bakanlığın, %50 ‘si ise yatırımcı tarafından karşılanan Kırsal Alanda Sosyal Destek Programından müracaat edip şartları uygun olan 54 yatırımcıya Toplam 3.529.483,26 YTL. Proje Bütçesi üzerinden 1.764.741,63 YTL hibe verildi.

Bu projeler;

-AK-BULUT TARIM SERACILIK NAKLİYAT HAYVANCILIK İNŞAAT İTHALAT İHRACAT SANAYİ VE TİC. LTD. ŞTİ (Güneş Enerji Isıtmalı Sera Projesi)

-BAYBURT BATTAL TARIM SERACILIK NAKLİYAT HAYVANCILIK PETROL ÜRÜNLERİ İTHALAT İHRACAT SANAYİ VE TİC. LTD. ŞTİ (Güneş Enerji Isıtmalı Sera Projesi)

-ERENBİRLİK UNLU MAMULLER HAYVANCILIK GIDA İNŞAAT MALZEMELERİ İLETİŞİM İTHALAT VE İHRACAT SANAYİ TİCARET LİMİTET ŞİRKETİ (Tarımsal Ürünlerin İşlenmesi
( Organik Un, Bayburt Ketesi ve Unlu Mamuller Üretimi)

-YAĞMUR ÇİFTLİĞİ HAYVANCILIK NAKLİYAT İNŞAAT TEKSTİL GIDA TİC. VE SAN. İTHALAT İHRACAAT LTD. ŞTİ.( Süt Ve Süt Ürünleri İşleme Tesisi Projesi)

-YAĞMUR ÇİFTLİĞİ HAYVANCILIK NAKLİYAT İNŞAAT TEKSTİL GIDA TİC. VE SAN. İTHALAT İHRACAAT LTD. ŞT.İ (Tarımsal Ürünlerin İşlenmesi ( Kaşar Peynir Ve Beyaz Peynir Üretimi))

-BAYBURT İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ (Bayburt İlinde Bal Paketleme Tesisi Projesi )

-2 ADET SOĞUK HAVA TESİSATLI TAŞIMA ARACI ve

- 46 ADET BALYA MAKİNESİ

bayburt valiliği
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 14:37:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?